Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä tarjoaa tukea varautumiseen ja henkiseen hyvinvointiin muuttuvassa maailmantilanteessa, jossa Ukrainan sota saattaa aiheuttaa ahdistusta ja herättää kysymyksiä varautumisesta kriisitilanteisiin. Soiten huolipuhelin tarjoaa tukea myös Ukrainan tilanteen aiheuttaman huolen käsittelemiseen. Lisäksi soite.fi sivustolle on avattu uusi sivu, josta löytyy hyödyllisiä linkkejä varautumiseen sekä henkisen hyvinvoinnin tueksi.

Maailmantilanne ympärillämme on muuttunut. Olemme eläneet pitkään koronan aiheuttaman kriisin keskellä. Moni meistä on väsynyt sen alla. Nyt jaksamista ja turvallisuuden tunnettamme uhkaa toisenlainen poikkeustilanne maailmantilanteen muuttuessa Ukrainan sodan myötä. On hyvin inhimillistä tuntea esimerkiksi väsymystä, ahdistusta tai innottomuutta pitkään jatkuneen poikkeustilanteen muuttuessa toiseen.

Soiten huolipuhelin (=henkisen ensiavun puhelin) tarjoaa psykososiaalista tukea myös Ukrainan tilanteen aiheuttaman huolen käsittelemiseen. Huolipuhelin palvelee numerossa 06 828 7288. Avoinna arkisin ma-pe klo 9–15.

Lisäksi Soiten verkkosivuille on avattu sivu, joka kokoaa yhteen varautumiseen sekä henkiseen hyvinvointiin liittyvää tietoa ja linkkejä: