Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Hankkeessa kehitetty jäljellä olevan työkyvyn selvittelyn prosessi luo kuvan asiakkaan palvelukokonaisuudesta. Se huomioi eri ammattilaisten työtehtävät ja roolit, jotka osallistuvat eri sektoreilla työttömän asiakkaan työllisyyttä edistävien sekä työkykyä tukevien palvelujen toteuttamiseen.

Prosessin tavoitteena on

  • tukea jäljellä olevaa työkykyä,
  • edistää työllistymismahdollisuuksia sekä
  • tukea työhön paluuta ja työssä pysymistä.

Varhaisen tuen lomake ja tietopaketti ammattilaisille

Ammattilaisille on luotu lomake työttömän työkykyhaasteen varhaisen tuen kartoitukseen. Lomake ohjaa asiantuntijaa varhaisen työkyvyn tuen kartoittaviin kysymyksiin, työkykypistemäärän määrittämiseen sekä työ- ja toimintakyvyn tuen ja jäljellä olevan työkyvyn selvittelyn tarpeen tunnistamiseen. Lomakkeesta löytyy myös tarkistuslista työkyvyn alenemisen pitkittymiseen altistavista tekijöistä. Lomakkeelle kootaan määritetty työkykypistemäärä sekä asiakaan kokonaistilanteesta koostettu ja tiivistetty kartoittava työkykytieto yhdessä työllisyyssuunnitelman kanssa.

Hankkeessa laaditaan ammattilaisten käytännön työn tueksi myös tietopaketti.

Tietopaketin sisältö antaa

  • syventävää lisätietoa jäljellä olevan työkyvyn selvittelyn prosessin mukaisen työskentelyn toteutukseen
  • työkykyasiaan liittyvien tietojen kartoittamiseen ja -jakamiseen sekä
  • verkostoyhteistyön toteutukseen liittyvistä teemoista.

Tavoitteena on myös selventää eri palvelutuottajien työllistymistä edistävien ja työkykyä tukevien palvelujen tehtäviä sekä roolia jäljellä olevan työkyvyn selvittelyn näkökulmasta. Tavoitteena on liittää jäljellä olevan työkyvyn selvittelyn malli sekä tietopaketti hyvinvoinnin monialaisen palvelukonseptin ja palvelutarjottimen neuvonta- ja ohjaussisällöksi.


Eija Barrner
kehittäjä, terveydenhoitaja
RRF Keski-Pohjanmaa -hanke

EU-hankelogo

Katso myös nämä