Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Linkkihenkilökoulutuksen aloituspäivä

16 syyskuun @ 16:30 - 20:30

Tavoite

Linkkihenkilökoulutus jatkuu! Keväällä alueellamme aloitti 13 uutta linkkihenkilöä!

Haluaisitko lähteä kalakaveriksi, lenkille, tai vaikka seuraksi elokuviin? Lähde mukaan linkkihenkilökoulutukseen ja voit olla tukemassa ja rohkaisemassa ihmistä löytämään omat voimavaransa harrastuksiin ja tapahtumiin osallistumiseen. Linkkihenkilö on ihan tavallinen ihminen ja rinnalla kulkija. Elämänkokemuksellaan hän auttaa tukea tarvitsevan ihmisen löytämään elämäänsä sosiaalista mielekkyyttä, joskus pelkkä kuunteleminen ja yhdessäolokin voivat riittää.

 

Kohderyhmä

Voit hakea linkkihenkilökoulutukseen:
• jos sinulla on taito kuunnella ja olla läsnä
• olet empaattinen
• olet täysi-ikäinen
• jos olet kiinnostunut saamaan kokemuksia harrastus ja vapaa-ajan toiminnasta
• olet motivoitunut toimimaan linkkihenkilönä

Linkkihenkilönä sinulle maksetaan palkkiota 13 euroa/tunti (veronalainen tulo) ja saat tukea sekä ohjausta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiselta linkkihenkilötoimintaasi. Tapaat tukea tarvitsevaa ihmistä enintään 1-2 tuntia viikossa. Tuki tähtää siihen, että tuettava ihminen tohtii ottaa omat voimavaransa käyttöön. Linkkihenkilön tuki on määräaikainen ja kestää enintään 6kk. Sinulla voi olla omien voimavarojesi mukaan yksi tai useampi tuettava ihminen.

 

Sisältö

Koulutuspäivät:
16.9. Info
21.10. Hyvinvointilähete toimintamalli
11.11. Dialogisuus
25.11. Motivoiva haastattelu
9.12 Toipumisorientaatio
19.12. Sosiaalinen verkosto – Järjestötoiminta omassa ympäristössä

Koulutus toteutetaan Teams-yhteydellä klo 16.30.-20.30. Kouluttajina toimivat Anssi Pulkkinen ja Essi Silorinne. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Soiten kanssa.

Linkkihenkilönä toimit hyvinvointilähetteen avaintoimijana. Hyvinvointilähetteitä kirjoitetaan sosiaali- ja terveydenhuollossa ihmiselle, jonka omat voimavarat eivät riitä ilman linkkihenkilön tukea uuteen toimintaan lähtemään. Hyvinvointilähetteen avulla tukea tarvitseva ihminen saa rinnalle koulutetun linkkihenkilön, joka tukee ihmistä saamaan kiinni asioista, jotka lisäävät hänen hyvinvointiaan. Linkkihenkilökoulutus on ilmainen ja se järjestetään syksyn 2024 aikana. Linkkihenkilöiltä ei vaadita sosiaali- ja terveydenhuollon pohjakoulutusta eikä hän korvaa sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöä.

 

Lisätietoja

Linkkihenkilökoulutukseen haetaan täyttämällä oheinen Forms-lomake https://bit.ly/linkkihenkilo24syksy . Hae viimeistään 13.9.2024 mennessä.

Lisätietoja linkkihenkilötoiminnasta antaa Sanna-Kaisa Göös, sanna-kaisa.goos@soite.fi tai 040-652 4628. Koulutuksesta voit kysyä Anssi Pulkkiselta, anssi.pulkkinen@kpedu.fi tai Essi Silorinteeltä, essi.silorinne@kpedu.fi.

Tiedot

Päivämäärä:
16 syyskuun
Aika:
16:30 - 20:30
Tapahtumaluokka: