Terveyspalvelut ➔ Terveysasemat ➔

Koronavastaanotot

Flunssapotilaita sekä koronavirusoireista kärsiviä potilaita testataan ja hoidetaan Soiten alueella terveyskeskusten infektiovastaanotoilla sekä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa lasten päivystyksessä.


Yhteydenotot infektiovastaanotolle ja lasten päivystykseen aina puhelimitse. Terveydenhuollon ammattilainen tekee hoidontarpeenarvion, jonka perusteella asiakkaan hoito aloitetaan, ja asiakas saa tarvittaessa ajan vastaanotolle.

Aikuiset, yli 15-vuotiaat sairastuneet:

  • Koronaneuvontanumero: puh. 06 828 7499. Avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16.
  • Soiten yhteispäivystys: puh. 06 826 4500. Jos terveydentilasi vaatii päivystyksellistä hoitoa.


Alle 16-vuotiaat sairastuneet:

  • Lasten päivystys: puh. 06 826 4444. Avoinna 24/7.

Näytteenotto

Jos epäilet koronavirustartuntaa tai kärsit flunssaoireista, soita aina ensin Soiten koronaneuvontanumeroon, josta annetaan tarvittaessa aika näytteenottoon.

Koronavirusnäytteitä otetaan Soiten alueen infektiovastaanotoilla sekä Lasten päivystyksessä.


Drive in -näytteenotto Kokkolassa

Drive in -näytteenottopiste sijaitsee Kokkolan terveyskeskuksen Libeckin kulmalla (Mariankatu 28). Näytteenottopisteen kaistat on tarkoitettu ainoastaan koronavirusnäytteenotolle, eikä kaistalla tehdä muita arvioita. Koronavirusnäytteitä otetaan myös Soiten infektiovastaanotoilla erillisissä tiloissa. Myös lasten koronavirusnäytteenotto on keskitetty Kokkolassa drive in -näytteenottopisteeseen.

Drive in -kaistalla tulee seurata esillä olevia ohjeita ja toimia niiden mukaan. Drive in -kaistalle ei saa ajaa ilman näytteenottoaikaa.


Testituloksen voi halutessaan saada tekstiviestillä kännykkään

Voit halutessasi saada Soitessa testatun koronavirusnäytteen testituloksen tekstiviestinä kännykkääsi. Tämä edellyttää erillistä suostumusta.

Suostutumuksen tekstiviestien lähettämiselle voi asettaa päälle sähköisesti Soiten Omahoito-palvelussa osoitteessa: https://soite.terveytesi.fi/ . Suostumus tekstiviestin lähettämiseen löytyy kohdasta "Omat tiedot". Tekstiviestin lähettämiseen tarvitaan lupa molempiin tekstiviestiä koskeviin kohtiin (kuva alla).Omahoito-palvelusta kannattaa samassa yhteydessä tarkistaa omien tietojen ajantasaisuus myös muilta osin.

Koronavirustestin vastauksen voi katsoa myös Omakanta-palvelusta tai vastausta voi kysyä omalta terveysasemalta. Koronatestin vastauksen saamisessa kestää keskimäärin 1-5 vrk. Ennen testituloksen valmistumista tulee pysyä kotikaranteenissa.


Mikäli koronatestisi tulos on positiivinen, ottaa Soiten infektioiden torjuntayksikkö sinuun yhteyttä puhelimitse.

Mikäli vointi huononee, ota yhteyttä Soiten yhteispäivystykseen puh. 06 826 4500 (yli 16-vuotiaat) tai Lasten päivystykseen puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat). Muista mainita puhelun yhteydessä, että koronavirusnäyte on otettu.