Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Aikuispsykiatrian avohoidon tavoitteena on vahvistaa mielenterveyttä. Psykiatrisesta arvioinnista, hoidosta ja kuntoutuksesta vastaavat moniammatilliset työryhmät. Työryhmien palvelupaikat ovat Kokkolassa, Kaustisella, Perhossa, Kannuksessa, Toholammilla, Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa.

Perusterveydenhuollon mielenterveyspalveluihin voi hakeutua soittamalla aikuispsykiatrian avohoidon neuvonta- ja arviointipuhelimeen. Psykiatriseen erikoissairaanhoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä.

Kiireellisissä tilanteissa ota yhteys omaan terveyskeskukseen, psykiatrisen sairaanhoitajan päivystyspuhelimeen tai yhteispäivystykseen.

Terapianavigaattori

Halutessasi voit täyttää terapianavigaattorin ennen yhteydenottoa mielenterveyspalveluihin. Terapianavigaattorin kysymykset kartoittavat mielenterveysoireiden luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita.

Terapianavigaattorin kautta ei voi varata aikaa mielenterveyspalveluihin. Kyselyn täyttämisen jälkeen voit tutustua navigaattorin ohjaamana Terveyskylän mielenterveystalon omahoito-ohjelmiin tai olla yhteydessä aikuispsykiatrian avohoidon neuvonta- ja arviointipuhelimeen ja kertoa, että olet täyttänyt terapianavigaattorin.

Puhelinasiointi

Kelan kuntoutuspsykoterapia auttaa tilanteessa, jossa mielenterveyden häiriö heikentää työ- tai opiskelukykyä.

Kelan ryhmäkuntouksesta saat tukea elämäntilanteesi hallintaan sekä keinoja sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja käytännön ongelmien ratkaisemiseen.

Toiminnasta vastaavat

Milla Sykkö

Osastonhoitaja

Matkapuhelin: +358 40 804 3693