
Ehkäisevä päihdetyö
Ehkäisevän päihdetyön tavoitteena on ehkäistä päihdyttävien aineiden (alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden) väärinkäyttöön liittyviä sosiaalisia, psyykkisiä ja fyysisiä haittoja sekä edistetään ongelmakäyttäjien ja heidän läheistensä toimintakykyä ja turvallisuutta.
Tämän sivun sisältö
Päihdetyöntekijä auttaa päihdeongelmaisia ja heidän läheisiään erilaisissa päihde-, huume-, lääke- ja peliriippuvuuksissa. Palvelut ovat asiakkaan tukemista, neuvomista ja ohjaamista eri sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin ja avohuollon tukitoimiin, joita annetaan avun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella.
Avohoitoon voi tulla myös ennaltaehkäisevästi, kun epäilee päihteiden käytön riistäytyvän hallinnasta. Lisätietoa päihdetyön avohoidon palveluista:
Ehkäisevää päihdetyötä toteutetaan moniammatillisesti yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa. Soiten alueella ehkäisevää päihdetyötä kehitetään Pakka-toimintamallin avulla.
Puhelinasiointi
-
Palveluajat
Palveluajat
ma–pe 08:00–16:00
-
Jokilaaksojen päihdepalvelun vastaanotto
Sihteeri
Soita: +358 40 806 8101PalveluajatPalveluajat
ma–pe 08:00–14:00
Tietoa palvelusta
A-klinikan asiakkaaksi voi ilmoittautua ilman lähetettä ja vastaanotolle voi halutessaan tulla myös perheen/ läheisen kanssa. Palvelut ovat maksuttomia Kokkolan kaupungin ja Kruunupyyn kunnan asukkaille.
Nuottaan yhteydenottoa toivotaan mielellään jo varhaisessa vaiheessa eikä ongelman tarvitse olla vakava avun hakemiseksi. Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.
Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä muiden päihtymiseen käytettävien aineiden käyttöä ja haittoja, joita niiden käyttö aiheuttaa käyttäjälle ja tämän läheisille. Ehkäisevä päihdetyö koskee myös rahapelaamista. Tavoitteena on edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.
Ehkäisevää päihdetyötä on esimerkiksi päihteiden käytön ja rahapelaamisen varhainen puheeksiotto, ongelmakäytön tunnistaminen ja tuen pariin ohjaaminen.
Hyvinvointialueet, kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.