Siirry sisältöön

Jos sinut on testattu Soitessa positiiviseksi, saat tekstiviestin, joka sisältää toimintaohjeet. Lue ohjeet huolellisesti. Yli 60-vuotiaisiin pyritään olemaan yhteydessä puhelimitse, mikäli testitulos on positiivinen.

Jos saat kotitestistä positiivisen tuloksen, suhtaudu siihen samoin kuin virallisella testillä saatuun positiiviseen tulokseen. Jos kotitestisi on negatiivinen ja olet oireinen, testi kannattaa toistaa useana peräkkäisenä päivänä tai kahden päivän välein. Kotitestin negatiivinen tulos ei tarkoita, etteikö koronaviruksen itämisaika voi olla meneillään ja tauti todettavissa myöhemmin.

Huom!

Mikäli sinulla on todettu koronavirustartunta tai kärsit koronavirukseen liittyvistä oireista, on tärkeää, että vältät kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

Jos olet saanut positiivisen tuloksen kotitestistä, olet perusterve, sinulla on lieviä hengitystieoireita ja yleisvointisi on hyvä, etkä tarvitse sairauslomatodistusta työnantajalle, ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua terveydenhuollon koronavirustestiin. 

Kotitestin perusteella oma työterveys tai terveyskeskus voi kirjoittaa 5 vuorokauden sairaslomatodistuksen.

Positiivinen kotitestitulos voidaan varmentaa terveydenhuollossa, jos:

  • kärsii voimakkaista oireista
  • kuuluu riskiryhmään
  • on raskaana
  • työskentelee sote-alalla
  • tarvitsee todistusta työnantajalle tai koronapassia varten.

Jos tarvitset A‑todistusta tartuntatautipäivärahaa varten työnantajalle, positiivinen kotitestitulos tulee varmentaa terveydenhuollossa. A‑todistuksen suhteen tulee olla yhteydessä omaan työterveyteesi tai terveyskeskukseen. Infektioiden torjuntayksikkö ei kirjoita enää A‑todistuksia.