Medisiininen poliklinikka

Medisiininen poliklinikka on avohoitopalveluja tuottava ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lääkärin lähetteellä. Osa potilaiden asioista hoidetaan päivystyksellisesti tai konsultaatioina. Hoidonporrastuksen mukaisesti joidenkin potilasryhmien hoito kuuluu pidempiaikaisesti erikoissairaanhoitoon.

Medisiinisellä poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita. Erikoisaloja ovat endokrinologia, gastroenterologia, hematologia, infektiosairaudet, keuhkosairaudet, munuaissairaudet ja reumasairaudet.

Potilaan vastanotto voi muodostua lääkärin, sairaanhoitajan tai muun erityistyöntekijän vastaanoton lisäksi erilaisista tutkimuksista, toimenpiteistä ja hoidoista. Poliklinikalla annetaan myös erityislääkehoitoja.

Turvallisen hoidon varmistamiseksi poliklinikka käynnillä on tärkeää olla mukana saattaja, mikäli potilaalla esiintyy muistamattomuutta tai sekavuutta, hänellä on omaishoitaja tai potilas tulee hoitolaitoksesta. Hoitolaitoksesta poliklinikkakäynnille tulevilla potilailla tulee olla viimeisimmät hoitotiedot mukana.

Palaute hoidosta, kokemuksista ja muusta toiminnasta on tervetullutta. Palautetta voi antaa välittömästi poliklinikalla kirjallisena ja suullisena tai myöhemmin hoitotapahtuman jälkeen internetin kautta.

Jos varaamamme aika ei sovi sinulle, pyydämme ilmoittamaan siitä mahdollisimman pian, vähintään kaksi päivää ennen varattua aikaa, Poliklinikka-ajan peruutus -sovelluksen kautta tai voit myös soittaa ajanvarauksen muutoksista sihteerille puh.(06) 826 4239.


Erikoispoliklinikat

Medisiininen poliklinikka muodostuu kahdeksasta erikoispoliklinikasta, jotka ovat:Yhteystiedot

Medisiininen poliklinikka sijaitsee K-PKS:n 1. kerroksessa, c-siivessä röntgeniä vastapäätä (opaskartta).


Avoinna:

ma - to klo 8-16
pe klo 8-14

Medisiininen poliklinikka

Puhelinsihteeri
puh. (06) 826 4239
ma-to klo 8-16
pe klo 8-14


Osastonhoitaja
Kirsi Hautakoski
puh. (06) 826 4272


IBD-hoitaja
puh. (06) 828 7430


Vastuuyksikköjohtaja
Osastonylilääkäri Jan Henell

Ylilääkäri Stefan Anderson
puh. (06) 826 4035