Riksapyörä - KokkoRiksa

Riksapyörällä yhdessä ainutlaatuisia hetkiä iäkkäiden kanssa!

Soiten Kokkolan vanhuspalveluihin on hankittu "KokkoRiksa" riksapyörä ikäihmisten ulkoiluun. Kokkolassa ensimmäiset riksakyydit oli varattu veteraaneille ja muut ikäihmiset sekä polkutaidottomat ovat päässeet nauttimaan pyöräilyn ilosta marraskuusta 2017 lähtien. 

Pyörällä kaiken ikää -toiminnan ideana on tarjota kyytejä riksapyörällä kaikille, jotka itse eivät pysty pyörää polkemaan. Pyöriä ajavat koulutetut pyöräluotsit. Pyöräluotsin lisäksi kyytiin mahtuu kaksi ihmistä, jotka pääsevät ”kokemaan tuulen hiuksissaan”. Riksapyöräily mahdollistaa liikuntarajoitteisten ikäihmisten ulkoilun aivan uudella tavalla.

Riksapyörän käyttö ja pyöräluotsikoulutus on Kokkolan kaupungin Voimaa vanhuuteen terveysliikuntaohjelman ja Soiten organisoitua yhteistyötä.


Varauskalenteri

Koulutettu luotsi saa varata Soiten riksapyörän asiakkaita varten. Varauskalenterista näette vapaat vuorot, jotka varataan pyöräkapteenin kautta:

Riksapyörän varauskalenteri 

Pyöräilykapteeni Anne Raatikainen
puh. 044 780 9253 / anne.raatikainen(at)kokkola.fi

Pyöräluotsikoulutus (6 t)

Pyöräliiton Pyörällä kaiken ikää -toiminta on käynnistynyt Kokkolassa ja voit ilmoittautua Pyöräluotsi-koulutukseen ympäri vuoden.

Riksapyöräkoulutuksessa käydään läpi mm. vapaaehtoistyön perusteita, ikäihmisen kohtaamista, riksapyörän hallintaa, pyöräilyreittejä sekä liikennesääntöjä.

Koulutus sopii kaikille vapaaehtoisille jotka ovat kiinnostuneet toiminnasta, joilla on arvostava suhtautuminen kyydissä olevaan ikäihmiseen ja halu auttaa.

Koulutus antaa varmuutta toimia pyöräluotsina sekä tilaisuuden saada uusia ystäviä.
Lisätietoja antaa pyöräilykapteeni.

Tervetuloa pyöräluotsi-koulutukseen

Yhteystiedot

Pyöräilykapteeni
Anne Raatikainen
puh. 044 780 9253  anne.raatikainen(at)kokkola.fi