Tiedote 13.11.2018

Soite uudisti potilastietojärjestelmän – asiakkaan yhteyshenkilötiedoissa ollut ongelma korjattu

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite päivitti potilastietojärjestelmän uuteen versioon 27.10.2018. Asiakkaille uuden potilastietojärjestelmän käyttö on alkuvaiheessa saattanut näkyä vastaanottokäyntien hidastumisena. Päivitys sujui pääosin hyvin, eikä potilasturvallisuus vaarantunut missään vaiheessa. Käyttöönoton jälkeen havaittiin kuitenkin virhe potilaan läheistietojen päivittymisessä. 

Kyseessä on potilaskertomuksen perustiedoissa oleva yhteyshenkilöt-välilehti, jolle tallennetaan tieto potilaan lähiomaisista tai muista ilmoitetuista yhteyshenkilöistä. Teknisen virheen vuoksi useiden potilaiden lähiomaiseksi oli tallentunut hänelle tuntemattoman henkilön nimi ja puhelinnumero. Tämän vuoksi on valitettavasti aiheutunut virheellisiä yhteydenottoja muutamille henkilöille.

Soiten tietohallinto sekä potilastietojärjestelmän toimittaja Tieto ovat selvittäneet vian ja se on korjattu. Virheelliset tiedot on poistettu järjestelmästä. Pahoittelemme virheellisiä yhteydenottoja ja tästä aiheutunutta mielipahaa.Tiedotteet