Tiedote 18.5.2015

Synnytysvalmennuksen nettiajanvaraus otettu käyttöön K-PKS:ssa

Keski-Pohjanmaan keskussairaala kehittää sähköisiä palveluitaan ja olemme ottaneet käyttöön nettipohjaisen synnytysvalmennuksen ajanvarausjärjestelmän. Odottava äiti voi jatkossa ilmoittautua hänelle ja tukihenkilölleen sopivaan synnytysvalmennusryhmään osoitteessa: www.kpshp.fi/synnytysvalmennus

Noin 20 henkilön pienryhmissä Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa järjestettävä synnytysvalmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjille ja synnytykseen mukaan tuleville tukihenkilöille. Valmennukseen osallistutaan noin raskausviikon 35 jälkeen.

Synnytysvalmennuksen tavoitteena on vahvistaa äidin omia voimavaroja ja auttaa valmistautumaan tulevaan synnytykseen. Valmennuksessa käydään läpi synnytykseen valmistautumista, synnytyksen eri vaiheet sekä kivunlievitysvaihtoehdot. Noin 2-3 tuntia kestävässä valmennuksessa tutustutaan myös synnytyssaliin sekä muihin tiloihin. Synnytysvalmennusta pitävät synnytyssalissa työskentelevät kätilöt.

Nettipohjainen ajanvarausjärjestelmä sujuvoittaa valmennuksiin ilmoittautumista ja antaa tulevalle äidille mahdollisuuden valita hänelle ja tukihenkilölle sopivan valmennusajan ilman puhelimessa jonotusta. Palvelusta löytyy kalenteri, johon on merkitty kaikkien ryhmien valmennusajat ja siitä tuleva äiti voi valita sopivan ajankohdan. Esteen ilmentyessä ilmoittautumisen voi myös perua kätevästi peruutuskoodilla netin kautta.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan tavoitteena on kehittää sähköisiä palveluita myös jatkossa ja odotettavissa on, että sähköiset ajanvarauspalvelut tulevat lisääntymään. Synnytysvalmennuksen sähköisen ajanvarausjärjestelmän toteutti kokkolalainen Livion Oy, joka vastaa myös koko kuntayhtymän nettisivujen teknisestä toteutuksesta.


Tiedotteet