Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 15.9.2021

Perhehoito on joukkuelaji – Soiten perhehoito esillä Ajoissa kotiin -kampanjaviikolla

Valtakunnallinen sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin on parhaillaan käynnissä. Tällä kertaa kampanjan teemana on Perhehoito on joukkuelaji, sillä kuten joukkueurheilussa, myös perhehoidossa onnistuminen vaatii tiimin eri osien saumatonta yhteistyötä. Mukana kampanjassa on myös Soiten perhehoito.

Soiten perhehoitopalvelut ovat esillä pop-up-tapahtumissa torstaina 16.9. klo 10-14 Keski-Pohjanmaan keskussairaalan aulatilassa ja perjantaina 17.9.2021 klo 12-16 Prisman aulatilassa. Paikalla on perhehoitajan lisäksi asiantuntijoita lastensuojelusta, perheiden palveluista ja ikääntyneiden palveluista. Lisäksi keskussairaalan pop-up-tapahtumassa paikalla on vammaispalveluiden asiantuntijoita.

Pop-up-tapahtumien tavoitteena on lisätä tietoisuutta perhehoidon mahdollisuuksista. Perhehoito on Soiten alueella toimiva kaiken ikäisille suunnattu palvelumuoto, jolla tuetaan turvallista kodinomaista asumista. Perhehoito kuuluu kaikenikäisille. Se on kotona asumisen ja palveluasumisen vaihtoehtojen välimuoto, jossa tarjotaan kodinomaista asumista, kun asiakas ei voi asua kotonaan mutta ei myöskään ole ympärivuorokautisen tuen tarpeessa. Perhehoito voi olla pitkäaikaisasumista tai jaksohoitoa, mutta myös kiertävän perhehoitaja avun saamista asiakkaan omaan kotiin.

Perhehoidon kehittäminen sekä perhehoitopaikkojen ja -kotien maltillinen kasvattaminen on myös osana valtakunnallisen Soite 2.0 Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen osatavoitteita Omais- ja perhehoidon osahankkeen sisällä. Perhehoidon mahdollisuus halutaan tuoda ihmisten tietoisuuteen sekä lisätä perhehoitokoteja ja – paikkojen lisäksi myös perhehoitajien määrää. Tiedotteet