Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 7.8.2019

Infotilaisuus: sinustako tukihenkilö, teistäkö tukiperhe?

Oletko etsinyt merkityksellistä tekemistä vapaa-aikaan tai itselle sopivaa vapaaehtoistyön muotoa? Onko lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi sinulle tärkeä asia? Onko oma elämäsi tasapainossa ja sinulla on aikaa ja resursseja auttaa tukea tarvitsevia lapsia ja perheitä?

Vapaaehtoisista tukihenkilöistä ja tukiperheistä on kova pula.

Soiten kautta voit alkaa tukihenkilöksi aikuisen tukea ja aikaa tarvitsevalle nuorelle ja tavata tätä mukavan yhdessä tekemisen merkeissä. Tukihenkilö tapaa tuettavaa vapaa-ajallaan, keskimäärin 10h kuukaudessa. Vapaaehtoisen tukihenkilön työkaluja ovat oma persoonallisuus, elämänkokemus, omat mielenkiinnonkohteet ja auttamisen halu sekä kyky kohdata nuori.

Soiten kautta perheesi voi alkaa tukiperheeksi. Tukiperhe jakaa oman kodin turvallisen arjen tukea tarvitsevan lapsen/lapsien kanssa ja tarjoaa mallia tavallisesta perhearjesta ja mukavasta yhdessäolosta. Tukiperheessä vieraillaan keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa, lapsen tuen tarpeesta ja tukiperheen resursseista riippuen. Tukiperheeksi voi alkaa yksinelävä, lapsiperhe tai pariskunta, jolla on tarjota lapselle aikaa ja välittämistä.

Tukihenkilöt- ja perheet hyväksytään ja perehdytetään tehtävään. Heille tarjotaan vapaaehtoistoiminnan tueksi Soiten tukisuhdekoordinaattorin palvelut, koulutusta ja mahdollisuus vertaistapaamisiin. Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta maksetaan kulukorvausta, jotta vapaaehtoistyö ei rasita omaa taloutta.

Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää avoimiin info-tilaisuuksiin:

ma 19.8. klo 17-18, Kaustinen, kirjasto
to 22.8. klo 17-18, Toholampi, kunnantalo
to 29.8. klo 17-18, Kokkola, Villan perhekeskus (Info + koulutus)
to 5.9. klo 17-18, Perho, kirjasto
to 12.9. klo 17-18, Kannus, kaupungintalo

Yhteydenotot ja lisätiedot:
Oona Palosaari
Tukisuhdekoordinaattori
puh. 040 804 3674
oona.palosaari@soite.fi

Soite, perhetukipalvelut
Villan perhekeskus, Kartanontie 4
67600 KokkolaTiedotteet