Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 31.10.2019

Arkkiatri Risto Pelkosen näyttely "Elämää Tuohelassa" avautui keskussairaalan laboratorion aulaan

Arkkiatri Risto Pelkonen: Elämää Tuohelassa 31.10.2019 –  18.8.2020

Kylässä asuu kaikenikäisiä,
kaikennäköisiä ja kaikenkokoisia,
pitkiä ja pätkiä, lihavia ja laihoja,
lempeitä ja yrmyjä.

Kaikki ovat täynnä tarinoita
ja monet sukua toisilleen.


- Risto Pelkonen

Arkkiatri Risto Pelkosen näyttely Elämää Tuohelassa avattiin torstaina 31.10.2019 Kokkolassa, Keski-Pohjanmaan keskussairaalan laboratorion aulaan. ITE-taiteilijanakin tunnetun Pelkosen toistasataa veikeää tuohihahmoa ihastuttavat jokainen omalla persoonallaan.

Näyttelyn kuraattori on ripustuksessa ryhmitellyt tuohihahmot uudella tavalla. Perinteisesti Pelkosen hahmot ovat olleet esillä perhekunnittain, mutta nyt hahmojen välille on tuotu uudenlaista keskustelua ja vuorovaikutusta. Kylänraitilla voi kohdata romukauppias Huikkasen kulkuriystävineen, valistuneen yhdistysnaisen Ellen Selin-Kukkosen tai henkevän seuran kaipuussa kirkkoherra Harras Kappalaisen. Tuohelan kylän väkeä levittäytyy lämminhenkisenä pienoismaailmana jokaisen iloksi, keskelle sairaalan arkea. Näyttely on osa kulttuurin saavutettavuutta edistävää Taide boxissa -hanketta, joka painottaa taidetta hyvinvoinnin lähteenä.

Tilaisuus käynnistää NOMAD -taideboxeihin toteutettavan näyttelysarjan, joka jalkauttaa taiteen ja kulttuurielämykset perinteisistä taidelaitoksista ihmisten pariin. Helposti liikuteltava ja muuntautuva näyttelykonsepti sopii työvälineeksi niin kulttuurin kuin hyvinvoinnin parissa työskenteleville.

NOMAD -taideboxit on suunnitellut Casagrande Laboratory yhdessä hankkeen ideoijien, tuottaja Liisa Heikkilä-Palon ja museotoimenjohtaja Kristina Ahmaksen kanssa. Taide boxissa -hankkeen ideointia on rahoittanut Keski-Pohjanmaan liitto ja toteutusta Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeen ensimmäisenä yhteistyökumppanina toimii Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite. Tiedotteet