Soite ➔ Viestintä ➔

Tiedote 8.11.2019

Postin lakko vaikuttaa Soiten kirjepostiin ja laskutukseen

Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n välisissä työehtosopimusneuvotteluissa ei ole löytynyt ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa maanantaina 11.11.2019. Postin lakolla on vaikutuksia Soitesta lähtevään kirjepostiin ja laskutukseen.

Soite ottaa aktiivisemmin yhteyttä puhelimitse – jos odotat aikaa, vastaa tuntemattomaan numeroon!

Postin lakon takia Soite varautuu kutsumaan asiakkaita vastaanotto- ja poliklinikkakäynneille entistä enemmän puhelimitse. Soite pyytää asiakkaita, jotka odottavat aikaa Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan vastaamaan herkemmin myös tuntemattomista numeroista tulleisiin puheluihin.

Ajanvarauksen muistutustekstiviestit kulkevat normaalisti ja niiden käyttöä lisätään tarpeen mukaan.

Voit tarkistaa ajanvarauksesi Soiten sähköisestä Omahoito-palvelusta

Omat ajanvaraustiedot Soiten toimipisteisiin voi helposti tarkistaa sähköisesti Soiten verkkosivuilta Omahoito-palvelusta (www.soite.fi > Terveyspalvelut > Sähköiset palvelut > Omahoito terveyspalveluissa).

Soiten Omahoito-palvelu sisältää seuraavat potilastietonäkymät:
  • ajanvaraukset Soiten toimipisteisiin
  • pää- ja pysyväisdiagnoosit
  • lääkemääräykset
  • rokotustiedot
  • antikoagulanttihoidon (esim. Marevan)
  • omien tietojen muokkaus ja tarkistus
  • sähköiset esitietokaavakkeet

Potilastiedot sähköisen asioinnin palveluun poimitaan Soiten potilastietojärjestelmästä, eli palvelussa näkyvät vain ne potilastiedot, jotka on kirjattu Soiten toimipisteessä.

Omahoito-palvelun kautta voi myös siirtää tai perua aikoja 1-6-vuotiaiden suun terveydenhuoltoon, lastenneuvolan määräaikaistarkastuksiin, kouluterveyshuollon määräaikaistarkastuksiin, ehkäisyneuvolaan, rokotukseen sekä hoitotarvikejakeluun.

Myös Soiten sosiaalipalveluissa voi asioida sähköisesti. Omapalvelussa voi tehdä hakemuksia sähköisesti ja sen kautta voit myös seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä.

Sähköisten palveluiden tunnistautumiseen käytetään Suomi.fi verkkopalvelua ja kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Soite siirtää asiakasmaksujen eräpäiviä

Postin lakolla on vaikutusta myös Soiten laskutukseen. Soite siirtää asiakasmaksujen eräpäiviä eteenpäin 15.12.2019 saakka ja tarpeen mukaan sitäkin pidemmäksi. Lakolla ei ole vaikutusta sähköisiin laskuihin, eli ne tulevat verkkopankkiin, mikäli asiakkaalla on verkkomaksutoiminto käytössä. Myös verkkolaskuissa ja suoramaksuissa eräpäivät on siirretty joulukuun puoleen väliin saakka.

Jos käytät paljon Soiten palveluja ja haluat, että Postin lakon päättymisen jälkeen laskuja ei eräänny useita, voit ottaa käyttöön e-laskun.  E-laskun voi tilata omassa verkkopankissa kohdasta: tilaa e-laskuja. E-laskun voi tilata vaikka käyntiä ei olisi tiedossakaan ja se tulee olla tilattuna ennen käyntiä Soiten toimipisteessä.


Tiedotteet