Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kartta.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue on yksi Suomen 21 hyvinvointialueesta.

68 021 asukasta

Alue muodostuu Kokkolan ja Kannuksen kaupungeista sekä Toholammin, Kaustisen, Vetelin, Halsuan, Lestijärven ja Perhon kunnista. 

Yli 4000 työntekijää

Alueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen henkilöstö siirtyy Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen työntekijöiksi 1.1.2023.

Kohti Keski-Pohjanmaan hyvinvointialuetta

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen voimavarana on Suomen pienimpänä hyvinvointialueena sen keveys, ketteryys ja kokemus. Hyvinvointialuevalmistelun lähtökohtana on ollut säilyttää ja edelleenkehittää kaikkea sitä mikä toimii ja korjata se, mikä on syytä joka tapauksessa korjata. Asukkaan näkökulmasta muutos ei ole suuri, sillä meillä on ollut Soite jo viiden vuoden ajan.

Strategisesti hyvinvointialue perustuu tuttuihin perusteisiin ja Kestävän Soiten kivijalkoihin. Valmistelutyön tavoitteena on Soiten strategian peruslinjauksia ja brändiä hyödyntäen laajentaa ja sanoittaa se koskemaan soten lisäksi tasavertaisesti myös pelastustoimea. Tarkoituksena on, että jatkossa Soite hoitaa, palvelee ja jatkossa myös pelastaa.

Lähtökohtana on ollut henkilöstön hallittu siirtyminen hyvinvointialueelle sekä ennakoivat, yhdenvertaiset ja ehyet palveluketjut lähellä ihmisten arkea. Hyvinvointialueelle siirryttäessä keskipohjalaisia palvelee tuttu ja osaava henkilöstö.

Hyvinvointialueen keskeisiä strategisia painopisteitä ovat myös jatkossa vahvat sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelut, pelastustoimi sekä päivystävä keskussairaala alueella. Hyvinvointialueiden rajat ylittävät aktiivinen yhteistyö sekä YTA-alueella että naapurihyvinvointialueiden kanssa ovat osa keskipohjalaista strategiaa.

Hyvinvointialueella on myös merkittävä maakunnallinen edunvalvontatehtävä. Tuomme palvelut kansalaisille molemmilla kotimaisilla kielillä. Vaikuttavuutta saadaan monimuotoisilla palveluilla ja taloudellisesti sekä inhimillisesti kestävillä rakenteilla. Lähdemme matkalle viiden vuoden etumatkalta – onnistumme kyllä!