Hälsotjänster ➔ Hälsostationerna ➔

Lestijärvi

Vid Lestijärvi hälsovårdscentral får du hjälp med dina hälsoproblem genom att kontakta oss per telefon. Många ärenden som gäller din hälsa kan skötas smidigt per telefon. Då behöver du inte nödvändigtvis alls åka till hälsovårdscentralen. En yrkesutbildad person inom hälso- och sjukvården gör en bedömning av vårdbehovet och klientens vård inleds på basis av den.


När du ringer hälsostationens nummer, svarar en yrkesutbildad person. Om alla våra yrkesutbildade personer är upptagna, kan du lämna en begäran om återuppringning. Vi ringer upp dig så snart som möjligt.


Om din arbetsgivare har ett avtal om sjukvård inom företagshälsovården, ber vi dig i första hand kontakta din företagshälsovård.


Elektroniska tjänster

Du kan kontakta mottagningen elektroniskt när det passar dig bäst. Vi svarar på ditt meddelande eller kontaktar dig så snart som möjligt  under tjänstetid.

  1. Logga in på Egenvårdstjänsten. För identifiering behöver du nätbankskoder eller ett mobilcertifikat. Identifieringen sker via nättjänsten Suomi.fi.
  2. Klicka på "Meddelanden" på Egenvårdssidan för att skicka ett meddelande. Första gången du använder systemet ber det om ditt tillstånd för att skicka meddelanden.
  3. Klicka på "Nytt meddelande" och fyll i fälten i den elektroniska blanketten. Om du t.ex. vill skicka ett meddelande till mottagningen i Karleby och inte har en egen utsedd kontaktperson, välj "Karleby mottagning" som mottagare. Om du har en utsedd kontaktperson, välj som mottagare "Utsedd kontaktperson, mottagning".
  4. Skriv meddelandet och skicka det genom att klicka på "Skicka".

Anvisning: Så här skickar du ett meddelande till Soite via Egenvårds-tjänsten.pdf


Avbokning av tid

Du bör avboka din tid så snart som möjligt efter att du fått förhinder eller senast dagen före din tid: i annat fall tas det ut en bötesavgift. Du kan avboka din tid genom att ringa hälsostationens telefonnummer under öppettiden. Alternativt kan du skicka ett sms vilken tid på dygnet som helst till numret 040 804 2090. I sms:et bör du meddela ditt namn och tiden som du avbokar. Det är inte möjligt att ringa numret som är avsett för sms.


Länkar:

Förnyande av recept


Öppettider

Måndag - torsdag
kl. 09.00-15.30

Kontaktuppgifter

Lestijärvi hälsovårdscentral
Niemeläntie 3 A
69440 Lestijärvi

tfn 040 804 2000

Telefontid:
mån-fre kl. 8.00-16.00

Du kan lämna en begäran om återuppringning vardagar från kl. 8.00.

Fax 06 863 4100


Laboratoriet, provtagning:

Nordlab


Om du behöver brådskande vård vardagar kl. 16-08 eller under ett veckoslut eller på en söckenhelg (dygnet runt) ring jourhjälpsnumret 116 117.

I nödfall ring 112.

EgenvårdstjänstenServiceområdeschef för mottagningstjänsterna
Jukka Aro
tfn 040 804 2145

Förnya ett recept

Om du behöver förnya ett recept kan du göra det smidigt via nätet på www.kanta.fi