Hälsotjänster ➔ Hälsostationerna ➔

Ullava

Vid Ullava hälsostation får du hjälp med dina hälsoproblem genom att kontakta oss per telefon, tfn 06 828 7639. Många ärenden som gäller din hälsa kan skötas smidigt per telefon. Då behöver du inte nödvändigtvis alls åka till hälsostationen. En yrkesutbildad person inom hälso- och sjukvården gör en bedömning av vårdbehovet och klientens vård inleds på basis av den.


När du ringer hälsostationens nummer, svarar en yrkesutbildad person. Om alla våra yrkesutbildade personer är upptagna, kan du lämna en begäran om återuppringning. Vi ringer upp dig så snart som möjligt.


Om din arbetsgivare har ett avtal om sjukvård inom företagshälsovården, ber vi dig i första hand kontakta din företagshälsovård.


Vid Ullava hälsovårdsstation erbjuds följande tjänster:

  • Hälsocentralläkarmottagning
  • Skötarmottagning
  • Mödra- och barnrådgivning
  • Skol- och studerandehälsovård
  • Hemsjukvård


Övriga hälsocentraltjänster erbjuds vid mottagningen i Karleby.


Elektroniska tjänster

Du kan kontakta mottagningen elektroniskt när det passar dig bäst. Vi svarar på ditt meddelande eller kontaktar dig så snart som möjligt  under tjänstetid.

  1. Logga in på Egenvårdstjänsten. För identifiering behöver du nätbankskoder eller ett mobilcertifikat. Identifieringen sker via nättjänsten Suomi.fi.
  2. Klicka på "Meddelanden" på Egenvårdssidan för att skicka ett meddelande. Första gången du använder systemet ber det om ditt tillstånd för att skicka meddelanden.
  3. Klicka på "Nytt meddelande" och fyll i fälten i den elektroniska blanketten. Om du t.ex. vill skicka ett meddelande till mottagningen i Karleby och inte har en egen utsedd kontaktperson, välj "Karleby mottagning" som mottagare. Om du har en utsedd kontaktperson, välj som mottagare "Utsedd kontaktperson, mottagning".
  4. Skriv meddelandet och skicka det genom att klicka på "Skicka".

Anvisning: Så här skickar du ett meddelande till Soite via Egenvårds-tjänsten.pdf


Avbokning av tid

Du bör avboka din tid så snart som möjligt efter att du fått förhinder eller senast dagen före din mottagningstid. I annat fall tas det ut en bötesavgift. Du kan avboka din tid genom att ringa hälsostationens telefonnummer under öppettiderna.Öppettider

Måndag, onsdag och torsdag 
kl. 8.00-16.00.


Kontaktuppgifter

Mottagning / Ullava
Ullavavägen 701
68370 Ullava 
Karta   

tfn 06 828 7639 

Telefontid:
mån, ons och tors kl. 8.00-16.00

Du kan lämna en begäran om återuppringning vardagar från kl. 8.00.

Fax 06 889 704  


Laboratoriet, provtagning:

Nordlab


Om du behöver brådskande vård vardagar kl. 16-08, under ett veckoslut eller på en söckenhelg (dygnet runt) kontakta jourhjälpsnumret 116 117.

I nödfall ring 112.

Egenvårdstjänsten

 


Serviceområdeschef för mottagningstjänsterna
Jukka Aro
tfn 040 804 2145

Förnya ett recept

Om du behöver förnya ett recept kan du göra det smidigt via nätet på www.kanta.fi