Terveyspalvelut ➔ Terveysasemat ➔

Terveysasemat


Soiten terveysasemat palvelevat alueen asukkaita perusterveydenhuoltoon liittyvissä asioissa. Tarjoamme lääkäreiden sekä sairaanhoitajien vastaanottoja sairauksien ennalta ehkäisemistä, toteamista, hoitamista ja seurantaa varten.

Soiten terveysasemat jaetaan sote-keskuksiin, sote-asemiin sekä Soite-pisteisiin.

Sote-keskuksissa on laajin palvelutarjonta. Päivystys ja vastaanotot on keskitetty sote-keskuksiin.

Sote-asemilla on vaihteleva ja muuntuva terveyden- ja sairaanhoidon tarjonta. Asemilla järjestetään asiantuntijavastaanottoja, eri alan lääkäreiden vastaanottoja sekä neuvola- ja sosiaalipalveluita.

Soite-pisteet ovat matalankynnyksen lähipalvelupisteitä, joissa on joustava palvelutarjonta.


Tulo vastaanotolle

Asiakkaat tulevat vastaanotoille ajanvarauksen kautta. Ajanvarausta hoitava terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi asiakkaan hoidon tarpeen ja varaa asiakkaalle ajan joko lääkärille tai hoitajalle. Ajanvarauksessa annetaan myös neuvoja ja hoito-ohjeita, mikäli vastaanottokäynti ei ole tarpeellinen. Useat terveyteesi liittyvät asiat hoituvat kätevästi sähköisesti tai puhelimitse, jolloin sinun ei välttämättä tarvitse lähteä terveyskeskukseen lainkaan.

Kun soitat terveysaseman numeroon, ammattilaisemme vastaa siihen. Kaikkien ammattilaistemme ollessa varattuina, voit jättää takasinsoittopyynnön. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Mikäli työnantajalla on työterveyshuollon sairaanhoitosopimus, pyydämme potilasta ensisijaisesti ottamaan yhteyden omaan työterveyshuoltoon.

Otathan vastaanottokäynnille mukaan lääkelistasi ja hoidon seurantaan liittyvät paperit, esim. verenpaineen seurantakortti. 

Lääkärinvastaanottojen ajanvarauksen kautta varataan vastaanottoajat pääsääntöisesti myös asiantuntijasairaanhoitajille (diabeteshoitaja, astmahoitaja, sydänhoitaja, reumahoitaja, jne.).

Kun oireet tai sairaus eivät vaadi lääkärin vastaanottoa on sairaanhoitajalla/terveydenhoitajalla oikeus kirjoittaa sairauslomaa 1-3 vrk.

Otathan yhteyttä ensisijaisesti oman alueesi vastaanottoon.


Löydät meidät Instagramista:


Vastaanottopalvelujen palvelualuejohtaja
Annika Mäki-Asiala  
puh. 040 804 2145