Sosiaalipalvelut ➔ Vammaispalvelut ➔

Toimintakeskus Kompassi

Toimintakeskus Kompassi järjestää työ- ja päivätoimintaa aikuisille kehitysvammaisille. Työpäivätoiminnassa on yhteensä noin 65 asiakasta.

Kompassin toiminta on jakautunut neljään eri toimintatilaan: Pohjoinen, Itä, Etelä sekä Länsi, jossa järjestetään pajamuotoista toimintaa. Työtoiminnassa tehdään monenlaisia työtehtäviä käsitöistä huoltotöihin. Päivätoiminnassa keskitytään enemmän aistien kautta tapahtuviin elämyksiin ja kokemuksiin. Asiakkaille tarjotaan vaihtoehtoja järjestämällä myös monipuolista pajatoimintaa.

Kompassin toimintaan sisältyy arjen hallinnan opettelua, itsensä ilmaisun harjoitteet sekä vuorovaikutus- ja sosiaalisten taitojen harjoittelua. Osallistumme myös aktiivisesti talon ulkopuolisiin toimintoihin, esim. yritysvierailut, näyttelyt, museot, retket luontoon ja haluamme näkyä Kokkolan katukuvassa.

Järjestämme yhdessä asiakkaidemme kanssa teemajuhlia, mm. juhannustanssit, halloween-naamiaiset, itsenäisyyspäiväjuhlat, jne. Teemme yhteistyötä alueemme eri yhteistyötahojen kanssa, mm. kulttuuritoimijoiden kanssa. Kompassin toimintaan kuuluu lisäksi pajatoimintaa, jossa aiheina mm. kotitalous, multasormet, työvalmennusryhmä, arjenhallintaryhmä, musiikkiryhmä ja miesten oma keskusteluryhmä. Pajatoimintaa järjestetään Kompassin tiloissa Lännen työpisteellä.

Vaihtoehtona työtoiminnalle on Green Care -työtoiminta, johon asiakas voi itse hakea palvelusetelillä. Green Care -työtoiminta on asiakkaalle maksutonta, toiminnasta peritään vain sama ruokamaksu kuin toimintakeskuksessa. Asiakas saa palvelusetelin myöntämisen jälkeen listan Green Care -työtoiminnan tuottajista, joista asiakas voi itse valita haluamansa yrittäjän. Asiakkaalla tulee olla asiakkuus Kompassin työtoimintaan saadakseen Green Care -palvelusetelin. Asiakas voi käydä työtoiminnassa Kompassissa sekä Green Caressa. Green Care -työtoiminnasta maksetaan sama kannustusraha kuin Kompassin työtoiminnassa. Green Care -toimintaa voi olla esim. puutarhanhoito, hevostilan työt, lammastilan työt, metsänhoito, jne.

Asiakkailla on oikeus kuljetuspalveluun työ- ja päivätoiminnassa. Kompassissa työskentelee myös kiertävä viriketoiminnan ohjaaja.


Yhteystiedot

Käyntiosoite:
Yrittäjäntie 5, 67100 Kokkola
Karttalinkki

Aukioloajat:
ma - pe klo 7.30 - 15.00

Työpisteet:
Etelä, puh. 040 489 2326
Länsi, puh. 044 780 9664 (pajatoiminta)
Pohjoinen, puh. 040 489 2027
Itä, puh. 044 780 9827      


Palveluesimies, vastuualuejohtaja
Heidi Eriksson
puh. 040 489 2327


Vastaava ohjaaja
Liisa Korpi
puh. 040 804 2115

Kiertävä viriketoiminnan ohjaaja
puh. 040 804 2129


Keittiö
puh. 040 488 2770