Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

TYÖOTE-toimintamallissa erikoissairaanhoidossa vältetään kirjoittamasta pitkiä sairauspoissaoloja ja potilaan työkykyyn liittyvät asiat ohjataan työterveyshuoltoon. Työterveyshuollossa potilaan työkyky arvioidaan yksilöllisesti työn vaatimukset huomioiden. Samalla arvioidaan sopivan mittainen sairauspoissaolo ja suunnitellaan tarvittava kuntoutus tai mahdolliset muokkaukset työhön, jotta työhön paluu sujuisi mahdollisimman hyvin.

Oikea-aikaista työhön paluuta tukevan TYÖOTE-toimintamallin käyttöä laajennetaan Soitessa.

Soitessa TYÖOTE-toimintamalli otettiin käyttöön vuoden 2023 lopulla. Nyt toimintamallin käyttöä on laajennettu koskemaan myös työikäisiä päiväkirurgian ortopedisiä olkapään, ranteen, polven ja jalkaterän alueen potilaita sekä lonkan ja polven tekonivelleikkauspotilaita.

Erikoissairaanhoidon ja työterveyshuollon yhteystyön tiivistämisen tavoitteena on ehkäistä sairauspoissaolojen pitkittymistä. Samalla erikoissairaanhoito saa keskittyä ydintoimintaansa, kun potilaan työhön paluun järjestelyt ovat sovittuina työterveyshuoltoon.

TYÖOTE-toimintamallin mukaista kehittämistyötä tehdään Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella yhteistyössä työterveystoimijoiden ja Työterveyslaitoksen kanssa.

Katso myös nämä