Sosiaali- ja terveyspalveluneuvonta
Monialaisesta sosiaali- ja terveyspalveluneuvonnasta saat palveluneuvontaa ja -ohjausta liittyen omaan tai läheisesi hoitoon, kuntoutukseen ja palveluihin Soitessa. Sosiaali- ja terveyspalveluneuvonta palvelee puhelimitse, chatissä sekä sähköisesti DigiSoiten kautta.
Tämän sivun sisältö
Sosiaali- ja terveyspalveluneuvonnassa kerromme Soiten tarjoamista palveluista ja niihin ohjautumisesta, sekä myös alueen yksityisen ja kolmannen sektorin mahdollisuuksista auttaa ja tarjota tukea. Palvelusta saa myös sosiaaliturvaan liittyvää neuvontaa ja ohjausta.
Soiten sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaan voi olla yhteydessä esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:
- Äitini muisti on alkanut huononemaan, mitä voin tehdä?
- Onko asiani mennyt eteenpäin, kun lääkärinaikaa ei vain kuulu?
- Voisinko saada jostain apuvälineen lainaan?
- Olisinko oikeutettu hoitotukeen, miten sitä haetaan?
- Mistä saisin apua mielenterveysasioissa?
- Kuka auttaisi siivouksessa ja kodinhoidossa, kun en enää itse jaksa?
Puheluihin ja viesteihin vastaavat Soiten sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka tekevät alkuarvion ja osaavat neuvoa terveyteen, hyvinvointiin, sosiaaliturvaan ja palveluihin liittyvissä asioissa. Viesteihin vastataan viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Ota yhteyttä lähettämällä viesti
Voit lähettää sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaan viestin sähköisesti DigiSoiten Omahoito-palvelusta silloin, kun sinulle sopii.
Tunnistautuminen Omahoito-palveluun tapahtuu Suomi.fi verkkopalvelun kautta. Tunnistautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
Ota yhteyttä chatissa
Voit ottaa yhteyttä sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaan myös tällä sivustolla toimivan chatin kautta. Chat on avoinna ma-to klo 12–15 ja pe klo 12–14.
Puhelinasiointi
-
Sosiaali- ja terveyspalveluneuvonta
Soita: +358 6 826 3033PalveluajatPalveluajat
Ma–pe 09:00–11:30
Tietoa palvelusta
Sosiaali- ja terveyspalveluista on tarjolla neuvontaa. Neuvoa tarvitsevia opastetaan esimerkiksi terveyden- ja sairaudenhoitoon, kuntoutukseen, taloudellisiin vaikeuksiin, päihdeongelmiin, lastensuojeluun, elämän kriiseihin, lasten varhaiskasvatukseen ja ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Palveluneuvojat kertovat, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.
Sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontaa voi saada esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.
Sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaa kehitetään Keski-Pohjanmaan Kestävän kasvun hankkeessa.