Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soitessa on otettu käyttöön olkapään kipua, jäykkyyttä tai vammaa sekä polven oiretta tai vammaa koskevat Omaolon oirearviot. Näitä oirearvioita käsittelevät Soitessa sairaanhoitajien lisäksi myös fysioterapeutit. Olkapään ja polven oirearviot täydentävät Soitessa jo käytössä olevaa laajaa Omaolo-palvelua. Näiden lisäksi Soitessa on käytössä seuraavat oirearviot:

 • Alaselkäkipu tai -vamma
 • Hengitystietulehdus
 • Koronavirustaudin oirearvio
 • Korvan kipu tai lukkoisuus
 • Kurkkukipu tai nieluoire
 • Närästys
 • Peräaukon seudun oire
 • Päänsärky
 • Ripuli
 • Seksitautiepäily
 • Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus
 • Virtsatietulehdus
 • Yskä

Omaolon oirearviot ja sähköinen yhteydenoton voit ottaa käyttöösi osoitteessa www.omaolo.fi

Omaolon käyttö on nopeaa ja vaivatonta – ei jonoja eikä turhia käyntejä. Omaolo-asioinnin kautta saat nopeasti toimintaohjeet ja yhteyden ammattilaiseen tai jopa lähetteen laboratorioon tai lääkekuurin.  Se on turvallinen tapa viestiä ammattilaisen kanssa joustavasti, ajasta ja paikasta riippumatta. Arvioista  saat luotettavat henkilökohtaiset vastaukset.  Samalla ammattilainen saa hyvät ennakkotiedot käyntiin liittyen, jonka ansiosta vastaanottoajat lyhenevät.

Soitessa Omaolo-palveluun liittyvä kehittämistyö on osa STM:n Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta vuosina 2022-2023.

Katso myös nämä