Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Uutta sivustolla on DigiSoite-kokonaisuus, joka kokoaan yhdelle sivulle kaikki Soiten sähköiset palvelut sekä sekä kansalliset sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelut. DigiSoiten tavoitteena on tehdä sähköisestä asioinnista entistä sujuvampaa asukkaille. DigiSoite-kokonaisuus edistää sähköisten palveluiden saavutettavuutta ja löydettävyyttä.

Soite tarjoaa laajasti erilaisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita, joten sivustolla on paljon sisältöä. Tämän vuoksi erityistä huomiota on kiinnitetty erilaisiin hakutoimintoihin; valikkorakenteen ja perinteisen haku-toiminnon lisäksi sivustolla on myös mm. aakkosellinen palveluhakemisto sekä toimipistehaku. Asiakasnäkökulman painottamiseksi päävalikko on rakennettu palvelujaottelun mukaan, eikä organisaatiorakenteen mukaisesti. Sivuston rakenne on suunniteltu niin, että se soveltuu useanlaiseen navigointiin käyttäjän tottumukset huomioiden (esim. valikkorakenne, kohderyhmänostot etusivulla, aakkosellinen hakemisto, haku-toiminnot). Sivustolle on rakennettu monia parannuksia sekä integraatioita eri järjestelmiin, kuten suomi.fi-palveluun. Tavoitteena on kehittää soite.fi-sivustoa jatkuvasti asiakasystävällisemmäksi, saavutettavammaksi sekä monipuolisemmaksi.

Sivustolle on avattu kysely, jonka avulla keräämme teiltä, sivuston käyttäjät, palautetta ja kehitysideoita. Toivottavasti ehdit vastaamaan kyselyyn! Tavoitteenamme on luoda asiakkaillemme mahdollisimman selkeä ja käytettävä verkkosivusto, josta löytää helposti etsimänsä tiedon.

Uusi sivusto korvaa nykyisen soite.fi-sivuston kevään-kesän 2022 aikana, kun ruotsinkieliset käännökset ovat valmistuneet ja kyselyn kautta saatu palaute on huomioitu. Osa sivustosta tullaan kääntämään myös englanniksi.

Katso myös nämä