Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan aikuisten palvelujen kehittämistyötä esiteltiin Aikuisten palvelut sote-keskuksessa-tilaisuudessa keskiviikkona 14.9.2022. Hybriditilaisuutena järjestetty iltatilaisuus kokosi runsaasti kehittämistyöstä kiinnostuneita paikan päälle Soiten auditorioon sekä etäyhteyksien päähän. Tilaisuudessa vilkasta keskustelua herättivät muun muassa vastaanottopalveluiden uudistaminen ja lisääntyvät digipalvelut.

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa 28.9.2022 saakka.

Tilaisuuden avannut Soiten sosiaalityön johtaja Tarja Oikarinen-Nybacka taustoitti Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämistyön tärkeyttä. Yleislääketieteen ylilääkäri Lotta Seppisen alustus terveyskeskuksen vastaanottouudistuksesta herätti paljon keskustelua puhelinhoitajien resursseista ja samalla muistutettiin erilaisten asiakkaiden palveluohjauksen huomioimisen tärkeydestä.

Perheiden palveluiden palvelualuejohtaja Marja Paanasen mukaan aikuisten sosiaalipalveluiden kehittämisen painopisteitä ovat olleet työttömien palvelut ja terveyssosiaalityön roolin uudistaminen koordinaatiotehtävissä työllisyydentuentiimin ja monipalveluprosessin koordinaattorina. Kehittämiskoordinaattori Merja Kangasharjun esittelemä Soitessa kehitetty monipalveluprosessi sai myönteisen vastaanoton.

Eri kuntoutuspalveluiden saatavuutta parannetaan Keski-Pohjanmaalla koordinoidusti terveyskeskusten ja sosiaalihuollon palveluiden kanssa. Kuntoutussuunnittelija Anja Kiurun mukaan kuntoutuspalveluiden kehittämistyön keskiössä on henkilöstön osaamisen lisääminen ja erityisesti psykososiaalisten menetelmien hallinta peruspalveluissa.

Soiten digitiimi esitteli tilaisuudessa DigiSoiten laajaa sisältöä. Kasvavat käyttömäärät kertovat, että digipalvelut ovat tulleet tarpeeseen. Lisääntyvät digipalvelut virittivät monipuolista muun muassa perinteisten palveluiden säilymisestä ja saatavilla olevasta digituesta.

Tilaisuuden juontajan hankekoordinaattori Iiris Jurvansuun mukaan sote-uudistuksen kehittämistyö jatkuu vielä ensi vuoden ajan. Päätöspuheenvuorossaan Jurvansuu kiitteli alueen kehitysmyönteisyyttä ja nosti esiin kehittämistyön laajat vaikutukset alueen vetovoimaisuuteen, hyvinvointiin ja julkisuuskuvaan.

– Keskipohjalaiseen tapaan olemme nuukailleet. Tähän mennessä olemme toteuttaneet noin 60 % määritetyistä tavoitteista, mutta käyttäneet vasta vajaa 40 % myönnetystä rahoituksesta. Voin kuitenkin luvata, että jokainen euro ja sentti käytetään hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen.

Katso myös nämä