Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Joka vuosi lokakuun toisena lauantaina vietetään maailman palliatiivisen ja saattohoidon päivää, jolloin tuhannet ihmiset ympäri maailmaa kokoontuvat juhlistamaan ja osoittamaan tukensa sille, että palliatiivinen hoito ja saattohoito toteutuisi yhdenvertaisesti.

Päivän tarkoituksena on lisätä ja vahvistaa kansalaisten, ammattilaisten ja päättäjien tietoisuutta palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. Vuoden 2022 teema on toivo. Toivon vahvistaminen on tärkeää potilaille, läheisille ja hoitohenkilöstölle. Toivo antaa voimia tulevaan, auttaa parantumatonta sairautta sairastavaa ihmistä jatkamaan elämäänsä sairaudesta johtuvista rajoitteista huolimatta ja löytämään ilonaiheita myös kuoleman lähestyessä.

Suomessa päivää vietetään torstaina 6.10. klo. 17–19 yleisötapahtumana Helsingissä, jonka järjestävät Suomen palliatiivisen hoidon yhdistys, Suomen palliatiivisen lääketieteen yhdistys ja Suomen palliatiivisen hoidon ja lääketieteen tutkimusverkosto. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös etäyhteydellä.

Soite järjestää tilaisuuden tulla yhdessä seuraamaan tapahtumaa etäyhteydellä Keskussairaalan auditorioon. Ovet avataan klo 16.30, tarjolla on kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus tavata alueemme palliatiivisen hoidon ammattilaisia. Paikalla ovat Soiten palliatiivisen yksikön henkilökunnan lisäksi Soiten sairaalateologi sekä Syöpäyhdistyksen palliatiivinen sairaanhoitaja.

Ilmoittautuminen 4.10. mennessä, joko puhelimitse puh.: 044 7307 680 tai jättämällä yhteystietosi alla olevasta linkistä.

Katso myös nämä