Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus päätti kokouksessaan ma 7.11.2022 talousarvioesityksestään aluevaltuuston hyväksyttäväksi. Talousarvio 2023 sisältää taloussuunnitelman 2023–2025.

Aluehallituksen talousarvioesitys on vuodelle 2023 on 8 M€ alijäämäinen. Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensimmäisen toimintavuoden kokonaisbudjetti on noin 370 M€, josta valtionrahoitus vuodelle 2023 on 291 M€. Investointien osuus on 16 M€, mitkä rahoitetaan pitkäaikaisella lainarahalla.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen toiminta- ja taloussuunnitelmaa on valmisteltu kuluneen kesän ja syksyn aikana. Jo valmistelun aikana kävi selväksi, että valtion rahoitus yhdessä kasvavien kustannusten kanssa ei riitä hyvinvointialueen aloitusvuoden tasapainoiseen budjettiin. Aluehallituksen mukaan tulevassa tiukassa budjetissa pyritään turvaamaan peruspalveluiden saatavuus sekä panostetaan niiden kehittämiseen ja varmistetaan päivystävän keskussairaalan palvelut alueella.

– Keski-Pohjanmaalla siirtyminen hyvinvointialueelle tapahtuu turvallisesti ja pohjautuu Soite kuntayhtymän aikana rakennettuihin rakenteisiin, hyvinvointialuejohtaja Minna Korkiakoski-Västi toteaa.

Lopullisen päätöksen hyvinvointialueen budjetista tekee aluevaltuusto kokouksessaan 14.11.2022.

Katso myös nämä