Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soite tukee järjestöavustuksilla toimintaa, joka tukee ja toteuttaa Soiten hyvinvointistrategian strategisia tavoitteita ja kriittisiä menestystekijöitä. Lisäksi avustettavan toiminnan tulee tukea ja täydentää hyvinvointialue Soiten järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja tai pelastuspalveluja ja toimia yhteistyössä näiden palvelujen kanssa.

Soiten aluevaltuusto on hyväksynyt 100 000 € määrärahan järjestöavustuksiin hyväksyessään talousarvion vuodelle 2023. Aluehallitus on hyväksynyt hyvinvointialueen järjestöavustusten periaatteet. Lisäksi aluehallitus on valtuuttanut hyvinvointi- ja tulevaisuuslautakunnan päättämään jatkossa hyvinvointialueen järjestöavustusten jakamisesta määrärahojen puitteissa, laatimaan pisteytyksen ja tarkentamaan tarvittaessa aluehallituksen hyväksymiä periaatteita ja seuraamaan tarkoituksenmukaista kohdentumista.

Soite jakaa järjestöavustuksia toiminta- ja kerta-avustuksina sekä kumppanuusavustuksina.

  • Toiminta-avustuksia voi hakea ajalla 22.2-13.3.2023. Myöhästyneitä hakemuksia ei voida huomioida.
  • Kerta-avustukset ovat haettavana ympäri vuoden. Vuonna 2023 kerta-avustuksia voi hakea 22.2.2023 alkaen.

Avustuksia haetaan täyttämällä sähköinen lomake. Lisätietoa järjestöavustuksista löytyy Soiten verkkosivuilta: www.soite.fi/soite/jarjestoavustukset

Järjestämme järjestöille info-tilaisuuden järjestöavustuksista 21.2.2023 klo 16.30 alkaen Yritystalo Evaldissa.   

Avustuksia myönnetään yhdistysrekisteriin rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille tai säätiörekisteriin rekisteröidyille säätiöille, joiden tehtävänä on terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin tai turvallisuuden edistäminen.

Tulevaisuus- ja hyvinvointilautakunta päättää toiminta-avustuksista ja kerta-avustuksista huhtikuun 2023 kokouksessa. Kerta-avustuksista päätetään tämän jälkeen tarvittaessa joka kokouksessa. Päätöksistä tiedotetaan huhtikuun 2023 kokouksen jälkeen ja avustukset maksetaan toukokuun 2023 alussa.

Katso myös nämä