Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Omahelpperi on verkkopalvelu, joka kokoaa nuorille tarkoitetun terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvän tiedon, tuen ja palvelut yhteen nettiosoitteeseen: omahelpperi.fi. Palvelun tarkoituksena on tavoittaa apua tarvitsevat nuoret, pitää heidät avun piirissä sekä tukea ennaltaehkäisevästi eri elämäntilanteissa. 

Omahelpperi auttaa nuorta löytämään elämänvaiheeseen sopivaa tietoa ja hakeutumaan tarvittaessa oman alueensa palveluiden pariin. Lisäksi palvelussa on nuorille kansallisessa yhteistyössä tuotettua sisältöä. Sisältö koostuu asiantuntijatiedosta, itsehoito- ja omatoimiohjeista sekä nuorille suunnatuista hyvinvoinnin ja terveyden palveluista. Sisältöä ja palveluita on saatavilla esimerkiksi mielen ja kehon hyvinvoinnista, ihmissuhteista, opiskelusta, päihteistä ja kriiseistä.

Soite hyödyntää Omahelpperiä ensimmäisten hyvinvointialueiden joukossa. Sivustolla palveluita ja tietoa voi hakea aiheen tai paikkakunnan mukaan.

Omahelpperi löytyy DigiSoite-sivulta digisoite.fi sekä osoitteesta omahelpperi.fi.

Omahelpperi on osa kansallista Sähköistä perhekeskusta. Soitessa Perhekeskus-kokonaisuuteen kuuluva Omaperhe otettiin käyttöön toukokuussa 2023. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. 

Katso myös nämä