Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Omahelpperi är en webbtjänst som samlar information, stöd och tjänster som är relaterade till hälsa, välfärd och mänskliga relationer och som riktar sig till ungdomar på en och samma webbadress: omahelpperi.fi/sv. Syftet med tjänsten är att nå de ungdomar som behöver hjälp, hålla dem inom ramen för hjälp och ge dem förebyggande stöd i olika livssituationer. 

Omahelpperi hjälper den unga att hitta information för sin livsfas och att vid behöv söka sig till tjänster i sitt eget område. I tjänsten ingår dessutom innehåll som har producerats för ungdomar i nationellt samarbete. Innehållet består av sakkunnigkunskap, instruktioner för egenvård och självhjälp samt välfärds- och hälsotjänster som riktar sig till ungdomar. Det erbjuds innehåll och information om till exempel psykiskt och fysiskt välbefinnande, mänskliga relationer, studier, rusmedel och kriser.

Soite är bland de första välfärdsområdena som utnyttjar Omahelpperi. På webbplatsen kan man söka tjänster och information enligt tema eller ort.

Du hittar Omahelpperi på DigiSoite-sidan digisoite.fi och på adressen omahelpperi.fi.

Omahelpperi hör till det nationella Elektroniska familjecentret. Soite tog i bruk webbtjänsten Omaperhe som hör till Familjecenter-helheten i maj 2023. DigiFinland Ab koordinerar arbetet med att utveckla det Elektroniska familjecentret. 

Ta en titt också på dessa