Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Oletko iältäsi 65 vuotta tai yli 65-vuotias? Oletko käyttänyt tai ollut mukana kehittämässä Soiten sähköisiä palveluita? Haluaisitko osallistua tärkeään tutkimukseen?

Soitessa on käytössä ikääntyneille asiakkaille useita eri sähköisiä palveluita, joita ovat sähköinen esitietolomake, sähköinen rokoteajanvaraus sekä Omaolo- ja Omahoito-palvelut. Soitessa käynnistyy tutkimus, jonka tarkoituksena on kartoittaa ikääntyneiden asiakkaiden kokemuksia sekä käsityksiä Soiten sähköisistä palveluista ja niiden toimivuudesta. Tutkimuksen tuloksia tullaan hyödyntämään sähköisten palveluiden kehittämisessä.

Tutkimus toteutetaan pienryhmähaastatteluna, joiden järjestämisessä huomioidaan alueelliset koronarajoitukset ja osallistujille tarjotaan kasvosuojaimet. Myös turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehditaan. Haastattelut toteutetaan loka-marraskuun aikana. Tutkimukseen halukkaat voivat ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen aija.kaunisto@soite.fi.

Tutkimus liittyy terveydenhoitaja-sairaanhoitaja (AMK) Aija Kauniston opinnäytetyöhön Kliinisen asiantuntijan tutkinto-ohjelmassa Oulun ammattikorkeakoulussa. Tutkimuksen tulokset julkaistaan opinnäytetyöraportissa sekä luovutetaan Soiten käyttöön. Tutkimus on osa Soiten 2.0 Tulevaisuuden sote-keskuksen alla käynnissä olevaa Ikääntyneiden OmaSoite-osahanketta, jonka tarkoituksena on kehittää ikääntyneiden palveluita.

Lisätietoa tutkimuksesta antaa: 
Aija Kaunisto
Terveydenhoitaja-sairaanhoitaja (AMK),
Kliinisen asiantuntijan tutkinto-ohjelman YAMK -opiskelija

aija.kaunisto@soite.fi 

Katso myös nämä