Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Haluatko tarjota turvallista hoitoa, hoivaa ja huolenpitoa? Soite rekrytoi uusia perhehoitajia kaikenikäisille asiakkaille. Perhehoito on hoitomuoto, jota järjestetään perhehoitajan kodissa tai hoidettavan kotona kiertävänä perhehoitajana. Se voi olla osavuorokautista tai ympärivuorokautista kestäen muutamasta päivästä jopa muutamaan kuukauteen. Pitkäaikaisessa perhehoidossa asiakas voi asua perhehoitokodissa vuosia.

Perhehoito on mielekkään ja omannäköisen arjen elämistä yhdessä asiakkaan kanssa joko perhehoitajan kodissa tai asiakkaan omassa kodissa. Perhehoitajaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella sopii perhehoidon antajaksi. Perhehoitajaksi aikovan on suoritettava hyväksytysti tehtävän edellyttämä ennakkovalmennus. Seuraavat valmennusryhmät Soitessa alkavat tammikuussa 2022. Valmennuksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä perhehoidon vastaaviin.

Perhehoidon kehittäminen sekä perhehoitopaikkojen ja -kotien maltillinen kasvattaminen kaikille asiakasryhmille on myös osana valtakunnallisen Soite 2.0 Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen osatavoitteita Omais- ja perhehoidon osahankkeen sisällä. Perhehoidon mahdollisuus halutaan tuoda ihmisten tietoisuuteen sekä lisätä perhehoitokoteja ja -paikkojen lisäksi myös perhehoitajien määrää.

Lisätietoja antaa:

Ikääntyneiden perhehoito

Heidi Lindqvist

heidi.lindqvist@soite.fi

040 806 5958

Lastensuojelun perhehoito

Vuokko Airaksinen

vuokko.airaksinen@soite.fi

040 804 2247

Katso myös nämä