Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvä aluekierros vieraili Kokkolassa tiistaina 9.11.2021. Tilaisuuteen osallistui peruspalveluministeri Krista Kiuru etäyhteydellä sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön virkamiehiä. Vierailulla kerrottiin sosiaali- ja terveysministeriön sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksesta ja sen etenemisestä. 

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja Sari Innasen mukaan tilaisuus osoitti, että Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelut ovat hyvällä tolalla. Myös ministeri Kiuru ja ministeriöiden virkamiehet nostivat puheenvuoroissaan esiin Keski-Pohjanmaan hyvän toimeenpanon tilanteen. Ministeri Kiuru totesi, että Keski-Pohjanmaalla sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksessa on onnistuttu. Nyt edessä on siirtyminen sisältöuudistuksen pariin. Puheenvuorossaan Kiuru korosti henkilöstöstä huolehtimisen ja sitouttamisen tärkeyttä integraation onnistumiseksi.

Puheenvuoroissa ja keskustelussa tilaisuuden aikana esiin nousi yhteinen huoli Kruunupyyn tilanteesta sekä pelastustoimen rahoituksesta.  Yleisökysymyksessä ministeri Kiurulta toivottiin selkeää neuvoa Kruunupyyn tilanteen ratkaisemiseksi. Ministeri Kiurun mukaan vastuu Kruunupyyn asukkaiden tarpeita parhaiten palvelevan ratkaisun löytämisestä on Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueilla. Toinen yhteisesti jaettu huoli oli Keski-Pohjanmaan pelastustoimen tuleva rahoitus. Pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen totesi, että suhteessa Keski-Pohjanmaan merkittävään suurteollisuus- ja satama-alueeseen, on pelastustoimen rahoitus jäämässä niukaksi. Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västin mukaan kriittistä keskustelua pelastustoimen osalta on käytävä.

Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa. Tallenne tilaisuudesta on nähtävissä sosiaali- ja terveysministeriön YouTube-kanavalla.

Tallenteen löydät osoitteesta:

Katso myös nämä