Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soiten lastensuojeluyksikkö Saraste aloittaa toiminnan viikolla 46. Saraste tarjoaa vastaanottoyksikön tapaan lyhytaikaista lastensuojelun sijaishuoltoa 12–17-vuotiaille lapsille. Käytössä on seitsemän sijaishuoltopaikkaa. Lastensuojeluyksikkö Sarasteeseen nuoret tulevat sosiaalityöntekijän päätöksellä.

Sarasteessa tuetaan ja arvioidaan lapsen ja hänen perheensä tilannetta yhdessä vanhempien, lapsen sekä nuoren sosiaalityöntekijän kanssa. Yksikön toimintaan kuuluu lasta eheyttävä hoito sekä perheen ja lapsen jatkotuen arviointi. Lapsen ja hänen perheensä tilannetta tuetaan ja arvioidaan yhdessä lapsen, hänen perheensä, lapsen oman sosiaalityöntekijän ja Sarasteen henkilökunnan kanssa. Kokkolassa sijaitseva yksikkö tarjoaa pääsääntöisesti sijaishuoltoa Soiten alueen lapsille ja nuorille.

Sarasteessa tehdään moniammatillista yhteistyötä muiden Soiten yksiköiden kanssa ja lapsi voi saada sijoituksen aikana tukea esimerkiksi terveydenhuollosta ja päihdepalveluista. Yhteistyö alueen koulujen kanssa on myös tärkeä osa työtä. Jos nuorella on jo ennen sijoitusta ollut hoitosuhteita (esim. terapiakontaktit), niitä on mahdollisuus jatkaa sijoituksen aikana.

Katso myös nämä