Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

​Hankkeelle myönnetty jatkoaikaa! ENTER-hankkeen päärahoittaja on myöntänyt hankkeen toteuttamiseen jatkoaikaa 31.7.2022 asti. Eli, hanke ei pääty vielä 28.2.2022.

Kehitämme matalan kynnyksen ryhmätoimintaa monialaisena yhteistyönä
ENTER-hankkeen johdolla valmistellaan Keski-Pohjanmaalla matalan kynnyksen ryhmätoiminnan kehittämiseksi toimintamalli. Tähän kehittämistyöhön osallistuu Soiten toimijoiden lisäksi myös alueen järjestö- ja yhteisötoimijoita. Tavoitteena on, että ensi syksystä lukien Soiten alueella toteutetaan matalan kynnyksen ryhmätoimintaa monialaisesti. Nyt on havaittu, että hyvin tarkasti kohdennetulle asiakasryhmälle tarkoitettuun ryhmätoimintaan ei tule riittävästi osallistujia. Matalan kynnyksen ryhmätoiminta on kaikille avointa ja se tukee erilaisissa elämäntilanteissa olevia, esimerkiksi työelämän ulkopuolella olevia, riippuvuudesta kuntoutuvia jne. ENTER-hanke järjestää asian tueksi ensi keväänä ryhmäohjaus-koulutusta.


Koulutus on tarkoitettu Soiten toimijoille ja niille yhteistahoille, jotka ovat valmiita toteuttamaan matalan kynnyksen ryhmätoimintaa yhteistyössä Soiten kanssa.
Jos olet kiinnostunut toimimaan yhteistyössä kanssamme asiassa, otathan yhteyttä hankejohtajaan!

Koulutuksia asiakkaille


Järjestämme asiakkaillemme pienimuotoisia maksuttomia koulutuksia. Tarvittaessa on mahdollista saada apua koulutuksiin kulkemiseen ja lisäksi koulutuksiin sisältyy pientä tarjoilua.
Niiden avulla edistetään osallistujien osallisuutta sekä heidän toiminta- ja työkykyään. Koulutuksia toteutetaan Lesti- ja Perhonjokilaaksoissa sekä Kokkolassa. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia ja niihin haluavia pyydetään ilmoittautumaan hanketiimille. Myös yhteistyötahot voivat esittää riippuvuudesta kuntoutuvalle asiakkaalleen koulutukseen osallistumista.


Seuraavia koulutuksia on tarjolla:

  • Kokkaamalla kuntoon! (5 x 3 tuntia)
  • Tietokone tutuksi (5 x 3 tuntia)
  • Ensiapu 1- ja 2 –peruskoulutus (4 x 4 tuntia), EA1- ja EA2 –kertauskoulutus (4 tuntia)
  • Hätäensiapu-koulutus (4 tuntia)

Mielenterveyden ensiapukoulutukset:

  • MTEA1® -Mielenterveys elämäntaitona (4 x 4 tuntia
  • MTEA2® -Haavoittuva mieli – Tunnista ja tue (4 x 4 tuntia)
  • NMTEA®- Nuoren mielen ensiapu (4 x 4 tuntia)

Lisäksi on mahdollista suorittaa hygieniapassia.

Koulutuksia yhteistyötahoilla ja Soiten työntekijöille
Raha-, digi- ja nettipeliriippuvuuksista tulossa teams-koulutus 20.1.2022 klo 8-12. Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat saavat perustiedot raha-, netti- ja digipeliongelmista ja -riippuvuuksista. Mitä em. käsitteet tarkoittavat, ilmiön laajuus Suomessa, tunnistaminen, puheeksiotto ja hoitomuodot.

Monialainen yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa – koulutus Koulutuksen tavoitteena on edistää monialaista yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Koulutus tarjoaa perustietoa sosiaali- ja terveydenhuollon monialaisesta yhteistyöstä, lainsäädännöstä, kirjaamisesta ja miten edetä kohti tavoitteellista yhteistyötä palvelutarpeen arvioinnin ja asiakkaan/potilaan suunnitelman avulla. Lisäksi osallistujat saavat tietoa
monipalveluprosessin kehittämisestä Soitessa. Koulutuksessa kuullaan myös kokemusasiantuntijan kommenttipuheenvuoro. Koulutuksen tallenne on katsottavissa 31.12.2021 asti.

Ota puheeksi riippuvuudet – verkkokurssi

Soiten työntekijöiden ja hankkeen yhteistyökumppaneiden on mahdollista suorittaa Riippuvuudet puheeksi – verkkokoulutus. Se on A-klinikkasäätiön toteuttama verkkokurssi ammattilaisille ja muille toimijoille, jotka kohtaavat riippuvaisia. Kurssilla (2 h) käsitellään riippuvuutta alkoholin, huumeiden ja rahapelaamisen näkökulmista sekä käydään läpi erilaisia lähestymistapoja (mini-interventiota, muutosvaihemallia ja motivoivaa toimintatapaa) videoiden ja esimerkkien kautta. Koulutukseen ilmoittaudutaan Soiten koulutuskalenterin kautta.


ENTER-hankkeen järjestämät koulutukset ovat osallistujilleen maksuttomia. Yhteyshenkilönä
toimii hanketyöntekijä Olli Pelttari, p. 040 804 2091.

Asiakastyö
Hankkeen asiakastyö jatkuu edelleen mahdollisimman normaalisti koronaohjeistukset huomioiden. Hankkeen ryhmämuotoisissa tapaamisissa ja koulutuksissa noudatetaan Soiten koronaohjeistuksia, turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja maskisuosituksia.

Kohtaamispaikkatoiminta

Kokoontumisissa noudatetaan Soiten koronasuosituksia. Seuraa ilmoitteluamme hankkeen some-kanavissa. Sieltä löytyy myös ajantasainen tieto kohtaamispaikkatoiminnasta. Tule mukaan kivaan seuraan ja mukavaan toimintaan!

Kohtaamispaikkatoimintaa:

  • Kannuksessa keskiviikkoisin klo 13.30 – 15.30 Päivätoimintayksikkö Koivutarhan tilassa (os. Lopotintie 1, 69100 Kannus)
  • Kokkolassa torstaisin klo 13.30 – 15.30 Yritystalo Evaldin alakerrassa (os. Ristirannankatu 1, 67100 Kokkola).
  • Perhossa vertaisryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 18 työpajan tilassa (os. Vehmassuontie 9, 69950 Perho).

Verkkokohtaamiset maanantaisin klo 18 alkaen


Verkkokohtaamiset riippuvuudesta kuntoutuville jatkuvat maanantaisin klo 18-19.30. Hankkeen fb-sivulla, instagram-tilillä sekä hankkeen sivuilla on ilmoitettu avoin linkki, josta pääsee osallistumaan anonyymisti verkkokohtaamiseen ja keskustelemaan riippuvuuksista ja niistä kuntoutumisesta tai kuuntelemaan muiden ajatuksia ja kokemuksia. Mukana
verkkokohtaamisessa on aina hankkeen työntekijä. Jos osallistujia ei jollakin kerralla ole, poistuu hankkeen työntekijä linjoilta klo 18.30.


Muut toimijat, voitte tiedottaa asiakkaillenne kohtaamispaikkatoiminnasta ja koulutuksista ja ohjata heitä mukana toimintaamme!

Hankkeen joulunajan toiminta


Hanke toimii joulunaikana normaalisti. Työntekijöillä on vuosilomia, mutta arkipäivinä, on aina hankkeen työntekijä työssä. Myös kohtaamispaikkatoiminta toteutuu normaalisti arkisin.

Seuraa tiedotustamme Instagramissa ja Facebookissa! Hyvää joulun odotusta!

Yhteistyöterveisin ENTER- hankkeen työntekijät:
Maria Aintila, p. 040 804 2092
Olli Pelttari, p. 040 804 2091
Minna Päivärinta, p. 040 804 2246
Tuija Tuorila, p. 040 804 3391
Kimmo Vasalampi, p. 040 804 2094

Katso myös nämä