Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa sähköisiä palveluita. Uusimpana laajennuksena otetaan nyt käyttöön sähköinen esitietolomake Soiten alueen äitiysneuvoloissa. Sähköinen esitietolomake sujuvoittaa asiointia äitiysneuvolassa.


Soiten digitaalinen Omahoito-palvelu mahdollistaa sähköisen asioinnin Soitessa. Palvelu on nyt täydentynyt äitiysneuvolan sähköisellä esitietolomakkeella. Lomake on tarkoitettu odottaville äideille, jotka ovat tulossa ensimmäiselle käynnille Soiten äitiysneuvolaan. Täyttämällä sähköisen lomakkeen ennen ensimmäistä käyntiä asiointi sujuvoituu ja terveydenhoitajalla on jo etukäteen käytössä odottavaa äitiä koskevat tiedot. 
Odottava äiti voi täyttää sähköisen esitietolomakkeen Omahoito-palvelussa osoitteessa https://soite.terveytesi.fi/ navigoimalla kohtaan ”Kyselyt ja hakemukset”.

Esitiedot täyttämällä valmistaudutaan ensimmäiseen neuvolakäyntiin. Esitietojen täyttäminen on vapaaehtoista. Ensimmäisellä käynnillä neuvolassa käydään läpi perheen terveydentilaan, terveystottumuksiin ja raskauteen sekä raskauden seurantaan liittyviä asioita annettujen esitietojen pohjalta. Mikäli tiedot on täytetty etukäteen esitietolomakkeelle, on terveydenhoitaja voinut tutustua tietoihin jo etukäteen, jolloin käynti sujuu sujuvammin. 
Äitiysneuvolassa seurataan äidin ja vauvan terveyttä ja hyvinvointia ja lisäksi edistetään tulevien vanhempien kasvua vanhemmuuteen sekä koko perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Katso myös nämä