Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki uudistui 1.7.2021 tuoden mukanaan tiettyjä muutoksia sosiaali- ja terveydenhuollon maksuihin ja maksujen perimisiin. Lakimuutokset vaikuttavat myös kuljetuspalveluihin ja niistä perittäviin omavastuuosuuksiin.


Lakimuutoksesta johtuen palveluntuottaja (taksinkuljettaja) ei voi enää periä kuljetuspalvelun omavastuuosuutta suoraan asiakkaalta vaan kuljetuspalvelumaksujen periminen kuuluu kunnalle/kuntayhtymälle.
Kuljetuspalveluiden omavastuuosuudet peritään 1.3.2022 lukien siten, että Soite lähettää niistä laskun suoraan sinulle kotiin kuukausittain tai viimeistään silloin, kun omavastuuosuuksien määrä on vähintään 5 euroa/kuukausi. Kuljetuspalvelun omavastuuosuudet säilyvät ennallaan.


Aikaisemmin taksinkuljettajat perivät omavastuuosuuden asiakkaalta autoissa. Tämä toimintatapa jää nyt kokonaan pois 28.2.2022 lukien. 

Katso myös nämä