Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Kuuluuko asukkaiden ääni sote-palveluiden järjestämisessä? Tervetuloa kuulemaan asukasosallistumisen kehittämisestä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyy kunnilta 21 hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa. Aluevaalit järjestettiin tammikuussa ja valtuustot ja hallitukset ovat aloittaneet toimintansa. Aluevaltuutetut ovat päättäneet hallintosäännön kautta  asukkaiden päätöksentekoon osallistumisen mahdollisuuksista. Kysymys on kuitenkin myös siitä, miten kansalaiset pääsevät osallistumaan ja vaikuttamaan sote-palveluiden järjestämiseen liittyvään päätöksentekoon vaalien välilläkin.

Tervetuloa infotilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan siitä, minkälaisia uusia vaikuttamisen ja asukasosallistumisen foorumeita Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle voitaisiin luoda. Erilaiset joustavat asiakasraadit voivat olla uusi tapa kehittää asukkaiden mahdollisuuksia vaikuttaa heitä koskevien palveluiden järjestämiseen.

Aiheesta alustaa Sitran johtava asiantuntija Joonas Leppänen.
Aika: 3.5.2022 kello 18.00 – 20.00, kahvitus 17.30 – 18.00
Paikka:  Soiten auditorio (Mariankatu 16-20, Kokkola, hallintorakennus) + Teams yhteys

Kahvitusta ja mahdollista Teams yhteyttä varten pyydetään ennakkoilmoittautumista 28.4.22 mennessä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: jussi.salminen@soite.fi

Katso myös nämä