Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallinnoima ENTER – Elämässä eteenpäin! -hanke toteuttaa terveysneuvonnan kokeilun Lesti- ja Perhonjokilaaksoissa kevään aikana. Terveysneuvonnassa tarjotaan anonyymisti palveluja suonensisäisesti huumeita käyttäville asiakkaille. Asiakkaat voivat vaihtaa käytetyt ruiskut ja neulat puhtaisiin välineisiin, sekä saada terveysneuvontaa ja hoitoonohjausta. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia ja luottamuksellisia.

Soite toteuttaa terveysneuvontaa kerran viikossa Kokkolassa terveysneuvontapiste Vaihtarissa. Kokeilun aikana toteutetaan terveysneuvontaa samalla periaatteella Lesti- ja Perhonjokilaaksoissa. Terveysneuvonnan kokeilu toteutetaan huhtikuusta viikolta 15 lukien heinäkuuhun keskiviikkoisin klo 16­-17 Toholammin ja torstaisin klo 16-17 Tunkkarin terveysasemilla. Kokeilu päättyy heinäkuussa. Tavoitteena on kokeilun aikana arvioida ja selvittää, onko tämä toiminta tarpeellista Lesti- ja Perhonjokilaaksoissa.

ENTER-Elämässä eteenpäin!-hanke on kehittämishanke, jossa kehitetään päihdetyöhön mm. matalan kynnyksen ja liikkuvan päihdetyön toimintamalleja. Terveysneuvonnan kokeilu on osa tätä kehittämistyötä.

Lisätietoja:

Hankejohtaja

Tuija Tuorila

p. 040-804 3391

tuija.tuorila@soite.fi

Katso myös nämä