Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Nuotta perustettiin keväällä 2002, koska alueella ei ollut alaikäisille nuorille suunnattua päihde- ja riippuvuushoitopaikkaa. Tällaisen hoidon tarve oli kuitenkin todettu monissa selvitystöissä. Nuotta aloitti toimintansa Kokkolan terveyskeskuksen kuntayhtymässä toimineen psykososiaalisen yksikön yhteydessä.

Nuotan alkuaikoina asiakasmäärä oli pieni ja huolenaiheena oli useammin nuorten alkoholin kuin päihteiden käyttö. Rahapeliongelma kytkeytyi peliautomaatteihin, ei nettiin tai puhelimeen, kuten nykyään. Työtä tehtiin yksilö-, perhe- ja verkostotapaamisten avulla, kuten tänäkin päivänä. Moni muukin asia on pysynyt ennallaan, kuten se, että Nuottaan ei tarvitse lähetettä vaan nuori itse, vanhemmat, läheiset tai nuoren kanssa työskentelevä taho voi ottaa Nuottaan suoraan yhteyttä. Tällä hetkellä asiakkaita on noin sata ympäri Soiten toimialueen.

Nuotassa työskentelee kaksi päihdeohjaajaa ja yksi sairaanhoitaja. Nuotassa tehdään yhteistyötä kolmannen sektorin ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa (mm. koulut, etsivä nuorisotyö, Ankkuri-tiimi, TYP, aikuisosiaalityö, TE-toimisto).Syntymäpäiviä Nuotassa juhlitaan viikolla 14 yhdessä asiakkaiden kanssa.

Katso myös nämä