Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Omaolon oirearvioiden käsittely laajenee Soitessa virka-ajan ulkopuolelle. Ensi tiistaista 10.5.2022 lähtien Soiten alueen asukkaat voivat lähettää oirearvionsa ammattilaisen arvioitavaksi myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tähän asti asukkaat ovat saaneet Omaolosta iltaisin ja viikonloppuisin kiireellisissä oireissa ohjeen soittaa päivystysapunumeroon. Laajenevien palveluaikojen myötä puhelinsoittoa vastaanotolle tai päivystysapuun ei välttämättä enää tarvita.

Sähköinen Omaolo-palvelu on laajasti käytössä Soiten alueella. Tällä hetkellä Soiten vastaanotoilla on käytössä viisitoista eri oirearvioita, kuten koronavirustaudin, närästyksen ja polven oireen tai vamman oirearviot. Kaikki Soitessa käytössä olevat oirearviot ja lisätietoa Omaolo-palvelusta löydät osoitteesta www.soite.fi/omaolo. Vuonna 2022 Soitessa tullaan ottamaan käyttöön myös yleinen oirearvio. 
Omaolon oirearviot löydät osoitteesta www.omaolo.fi.  Oirearviot pohjautuvat Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan ja Käypä hoito –suosituksiin eli viimeisimpään tutkittuun tietoon. Oirearvioilla halutaan tarjota asiakkaalle helppo ajasta ja paikasta riippumaton tapa oman voinnin arvioitiin sekä tarvittaessa mahdollisuus sähköiseen yhteydenottoon ja keskusteluun ammattilaisen kanssa.

Katso myös nämä