Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto valitsi kokouksessaan keskiviikkona 25.5.2022 hyvinvointialuejohtajan virkaan Minna Korkiakoski-Västin. Hyvinvointialuejohtajan valinta suoritettiin suljetulla lippuäänestyksellä. Korkiakoski valittiin hyvinvointialuejohtajaksi 44 äänellä. Muista hakijoista Anita Alhstrand  sai kolme ääntä, Mika-Petri Laakkonen kolme ääntä, Kaija-Riitta Suonsyrjä yhden äänen ja tyhjää äänesti kahdeksan aluevaltuutettua.

– Meillä on vahva luottamus Minna Korkiakoski-Västin toimintaan. Keski-Pohjanmaa on hyvinvointialuevalmistelussa muita alueita edellä ja hänellä on ollut tässä merkittävä rooli. Parhaimmat onnitteluni Minnalle ja haluan antaa vahvan tukeni hänen toiminnalleen, aluevaltuuston puheenjohtaja Asko Syrjälä toteaa.  

Korkiakoski-Västi toimi aiemmin vs. hyvinvointialuejohtajana ja Soiten toimitusjohtajana vuodesta 2018. Korkiakoski-Västin mukaan historiallisen uudistuksen läpivieminen on joukkuelaji.

– Me yhdessä rakennamme tämän hyvinvointialueen menestymiselle puitteet ja mahdollisuudet. Luottamukseen ja arvostukseen perustuva yhteistyö on avain ja edellytys menestykseemme, Korkiakoski-Västi kommentoi.  

Johtajasopimus ja siihen liittyvän palkkauksen hyväksyy aluehallitus valtuustoryhmiä kuullen. Virkasuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Katso myös nämä