Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan mittava saneerausohjelma jatkuu kesällä c-siiven remontoinnilla. C-siiven toiseen kerrokseen rakennetaan uudet tilat mm. leikkausosaston heräämölle. Ensimmäiseen kerrokseen saneerataan uudet tilat kirurgiselle osastolle 10.

Saneerauksen vuoksi kirurgiset osasto 7 ja osasto 10 toimivat yhdessä 30-paikkaisena osastolla 7 ajalla 14.6.-30.9.2022. Tämän jälkeen osasto 10 siirtyy väistötiloihin vanhan päiväkirurgian saleihin tehdyille osastopaikoille.

Myös sisätautien osasto 8 ja sydänvalvonta CCU siirtyvät saneerauksen myötä väistötiloihin ajalla 21.6.-30.9.2022 vanhoihin päiväkirurgisiin saleihin tehdylle yhteensä 16 paikkaiselle osastolle.

Remontin takia erikoissairaanhoidon potilaita voidaan joutua sijoittelemaan epätavallisille osastoille.

  • Potilaiden hoitamiseksi on sovittu erityisjärjestelyt, jotta poikkeusolosuhteista huolimatta voidaan taata hyvä hoito. Lääkärit käyvät kiertämässä potilaita siellä, mihin potilaat on sijoitettu. Osastojen kuormitukselta ei voida välttyä, joten toivomme ymmärrystä tilanteelle, pyytää Soiten toimialuejohtaja, ylilääkäri Tuula Rajaniemi.

Kesä-heinäkuun vaihteessa aloitetaan remontti myös pääkäytävän alaisella 0-kerroksen käytävällä. Remontti aiheuttaa jonkin verran muutoksia asiakkaiden ja henkilökunnan kulkuun.

Loppuvuodesta 2022 aloitetaan saneerausohjelman mukainen uudistus myös keskussairaalan pääaulassa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan saneerausohjelman tavoitteena on turvata toimivat, nykyaikaiset ja terveelliset tilat alueen potilaille ja henkilöstölle. Päivystävä keskussairaala on keskeinen osa myös tulevan hyvinvointialueen strategiaa; toimivat tilat luovat edellytykset laadukkaaseen ja turvalliseen hoitoon.

Katso myös nämä