Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

THL:n alustavien tutkimustulosten mukaan neljännen rokoteannoksen jälkeinen vasta-aineiden määrä jää vakavasti immuunipuutteisilla keskimäärin kolmasosaan terveiden aikuisten kolmannen annoksen jälkeisestä rokotevasteesta. Aiemmissa tutkimuksissa on osoitettu, että tehosteannoksilla voidaan parantaa rokotevastetta voimakkaasti immuunipuutteisilla ihmisillä. Lisätietoa THL:n tiedotteessa.

Viidennen tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Rokotukset Soiten rokotuskeskuksissa

Vakavasti immuunipuutteisten henkilöiden on mahdollista saada 5. rokoteannos Soiten rokotuskeskuksissa aukioloaikojen puitteissa. Edellytyksenä on, että neljännestä annoksesta on kulunut 4-6 kuukautta. Rokotukseen voi tulla ajanvarauksen kautta tai hakeutumalla ajanvarauksettomaan walk-in-rokotukseen.

Ajanvarauksettomaan walk-in-rokotuspäivään rokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Lisätietoa ja walk-in-päivien aikataulut löytyvät Soiten koronasivulta.

Ajan koronarokotukseen voi edelleen varata netissä https://soite.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta 06 828 7488 (puhelinaika: ma-to klo 9–15 ja pe klo 9-14) tai omasta terveyskeskuksesta. Sähköiseen ajanvaraukseen avatut ajat käyvät myös viidennen rokotteen ajan varaamiseen.

Katso myös nämä