Flytta dig till innehållet
Mellersta Österbottens välfärdsområde

Enligt THL:s preliminära forskningsresultat är mängden antikroppar efter den fjärde vaccindosen hos personer med svår immunbrist i genomsnitt en tredjedel av vaccinsvaret efter den tredje dosen hos friska vuxna. Tidigare studier har visat att man med boosterdoser kan förbättra vaccinsvaret hos personer med svår immunbrist. Läs mera i THL:s meddelande.

En femte dos kan ges när det gått 4-6 månader sedan den fjärde vaccindosen. En coronavirussmitta motsvarar en vaccindos även hos personer med immunbrist, så den som har haft sjukdomen och fått fyra vaccindoser behöver inte den femte vaccindosen i det här skedet.

Vaccinationer på Soites vaccinationscentraler

Personer med kraftigt nedsatt immunförsvar har möjlighet att få en femte vaccindos under öppettiderna på Soites vaccinationscentraler. En förutsättning är att det gått 4-6 månader sedan den fjärde vaccindosen. Man kan komma för vaccination via tidsbokningen eller genom att komma till en tidsbokningsfri walk-in-vaccinering.

Under tidsbokningsfria walk-in-vaccinationsdagar kan man komma för coronavirusvaccination när det passar en bäst. Mer information och tidtabellerna för walk-in-dagarna finns på Soites coronawebbplats: https://korona.soite.fi/sv/coronavirusvaccinerna/

Det är fortfarande möjligt att boka tid för coronavaccination digitalt via https://soite.terveytesi.fi eller per telefon på numret 06 828 7488 (telefontid mån-tors kl. 9–15 och fre kl. 9–14) eller via den egna hälsocentralen. De tider som öppnats i den digitala tidsbokningen kan också användas för bokning av en femte vaccination.

Ta en titt också på dessa