Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Soitessa käynnistyy kolmannen digihoitopolun pilotti. Eturauhassyöpäpotilaan digihoitopolulla potilas saa tietoa eturauhassyövästä sekä sen eri hoitomuodoista ja tukea omahoidossa.

Eturauhassyöpäpotilaan digihoitopolku avataan potilaalle, kun hänelle lähetetään tieto diagnoosista ja tulevasta hoitoneuvottelusta kirurgian poliklinikalla. Digihoitopolulle liitetty eturauhassyöpäpotilas voi olla yhteydessä viesteillä hänen hoitoaan suunnittelevaan ammattilaiseen, saada tietoa hoidostaan sekä löytää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Digihoitopolut ovat uusi ohjauksen ja neuvonnan työkalu ja toimintamalli, jolla voidaan hoitaa potilaita tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta. Tällä hetkellä Soitessa on käytössä sepelvaltimotautipotilaan ja tyräpotilaan digihoitopolut. Digihoitopoluista saadun palautteen mukaan digihoitopolut on koettu selkeinä, informatiivisina ja helppokäyttöisinä. Erityistä kiitosta on kerännyt viestitoiminto, jolla saadaan suora yhteys hoitajaan.

Soitessa käyttöönotettavat digihoitopolut valitaan asiakasryhmien tarpeiden mukaisesti. Digihoitopolku ei ole tarkoitettu akuutin tilanteen hoitoon, vaan polkuja hyödynnetään asiakkaan neuvontaan, ohjaukseen ja seurantaan. Digihoitopolulla hoidetaan muun muassa pitkäaikaissairauksia sairastavia tai pidempiaikaista seurantaa tarvitsevia potilaita. Tämän lisäksi digihoitopolkua voidaan hyödyntää myös toimenpiteeseen tai tutkimukseen tulevien potilaiden ohjauksessa ja neuvonnassa. Polut soveltuvat myös sosiaalipuolen eri yksiköihin.

Terveyskylän käyttöönotto on osa Soite 2.1 hankekokonaisuutta. Digihoitopolkujen porrastetulla käyttöönotolla tuetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välistä integraatiota. Voit tutustua Terveyskylään osoitteessa www.terveyskyla.fi.

Katso myös nämä