Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Nuoret ohjautuvat psyykkarin vastaanotolle pääsääntöisesti kouluterveydenhoitajan tai muun oppilashuollon työntekijän ohjaamana. Useimmiten oppilas hakeutuu psyykkarin juttusille ahdistuneisuuden, hermostuneisuuden, masennuksen tunteen tai koulun käyntiin liittyvien ongelmien vuoksi.

Psyykkarit työskentelevät pääsääntöisesti yläkouluissa ja 2. asteen oppilaitoksissa. Työskentely tapahtuu yksilötapaamisina, konsultaatioina, verkostotapaamisina ja perheen kanssa tehtävänä yhteistyönä. Keskusteluiden tavoitteena on ehkäistä kasvuun ja kehitykseen liittyvien pulmien sekä erilaisten elämäntilanteiden aiheuttamien kriisien vaikeutuminen jatkossa.

Soiten psyykkarit ovat toimineet kouluissa ja oppilaitoksissa vuoden 2021 elokuusta. Tavoitteena on laajentaa psyykkaritoimintaa jatkossa alakouluikäisiin. Psyykkarit toimivat yhteistyössä mm. kouluterveydenhuollon, oppilashuollon sekä lasten ja nuorisopsykiatrian poliklinikoiden kanssa.

Katso myös nämä