Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Rokotukseen on varattava aika etukäteen netistä DigiSoiten Omahoito-palvelusta:

  • Sähköinen ajanvaraus netissä Omahoito-palvelussa osoitteessa: https://soite.terveytesi.fi on avoinna 24/7. Vapaat ajat näkyvät nettikalenterissa vihreällä.

Sähköiseen Omahoito-palveluun tulee kirjautua omilla pankkitunnuksilla (tai muulla vahvalla tunnistautumisella), jolloin ajan voi varata itselleen tai alle 12-vuotiaalle. Lisätietoa toisen puolesta asioinnista Soitessa:

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta. Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumus tehdään tällä suostumuslomakkeella.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Lisätietoa koronarokotuksista Soiten sekä THL:n verkkosivuilla:

Katso myös nämä