Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Lasten, nuorten ja perheiden palveluita kehitetään vauhdilla kohti hyvinvointialuetta Keski-Pohjanmaalla. Alueellista kehittämistyötä esiteltiin torstaina 27.10.2022 Lasten, nuorten ja perheiden palvelut sote-keskuksessa-tilaisuudessa. Soiten muutos- ja hankejohtaja Eija Kellokoski-Karin mukaan tilaisuus kokosi yhteen monipuolisen kattauksen esittelyitä kehittyvistä perhekeskuspalveluista.

– Toivon, että tilaisuus osaltaan lisäsi lasten, nuorten ja perheiden palveluiden tunnettavuutta sekä madalsi kynnystä ottaa yhteyttä ammattilaisiin avun tarpeen syntyessä, Kellokoski-Kari totesi tilaisuuden päätteeksi.

Tallenne tilaisuudesta on katsottavissa 10.11.2022 saakka.

Tilaisuuden avannut Soiten perheiden palveluiden toimialuejohtaja Minna Lönnbäck taustoitti alueellista perhe-keskustoimintamallia. Lönnbäckin mukaan perhekeskustoimintamallilla tarkoitetaan uutta tapaa verkostoida nykyiset osittain hajanaiset perheille tarjolla olevat palvelut.

– Tavoitteena on, että jokainen lapsi, nuori ja perhe saisi tarvitsemansa tuen ja avun. Tärkeänä toimijana tässä mallissa ovat myös järjestöt ja seurakunnat, Lönnbäck taustoittaa.

Esittelytilaisuudessa kuultiin muun muassa lapsiperheiden kiperien tilanteiden avusta, arjessa tapahtuvan lasten pärjäämisen vahvistamisesta sekä eroauttamisen parissa tehtävästä alueellisesta kehittämistyöstä. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin hyvinvointialueen järjestämisvastuulle siirtyviä opiskeluhuollon palveluita ja Keski-Pohjanmaan elintapavalmennuksen kehittämistä. Lasten, nuorten ja perheiden lääkäripalveluita esitelleen Teemu Parpalan mukaan muutos hyvinvointialueelle siirryttäessä on lääkäripalveluiden näkökulmasta hyvin pieni.

– Itse hyvinvointialueelle siirtyminen ei tuo muutoksia lääkäripalveluihin, mutta toki kehittämistyötä ja mietintää siitä, miten palvelut tuotetaan parhaalla mahdollisella tavalla, tehdään jatkuvasti. Tässä hyvänä tukena ja apuna ovat esitellyt hankkeet ja kehittämiskohteet, Parpala summaa.

Lasten, nuorten ja perheiden sote-keskuspalveluiden esittelytilaisuus oli kolmas Keski-Pohjanmaan kehittyviä sote-keskuspalveluita esittelevä tilaisuus. Aiemmin kuluvan vuoden 2022 aikana vastaavanlaisia tilaisuuksia on järjestetty ikääntyneiden ja aikuisten palveluista.

Katso myös nämä