Siirry sisältöön
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi ma 14.11.2022 kokouksessaan aluehallituksen tekemän talousarvioesityksen. Talousarvio 2023 sisältää taloussuunnitelman 2023–2025.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensimmäisen vuoden budjetti on noin 8 M€ alijäämäinen. Vuoden 2023 kokonaisbudjetti on noin 370 M€, josta valtionrahoitus vuodelle 2023 on 291 M€. Investointien osuus on 16 M€, mitkä rahoitetaan pääosin pitkäaikaisella lainarahalla. Talousarvio hyväksyttiin vain pienin muutoksin.  Toiminta- ja taloussuunnitelma ei sisällä merkittäviä strategisia muutoksia alueen sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastuksen toimintaan.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen nähtiin suuntaavan ensimmäiseen toimintavuoteensa hyvistä lähtökohdista käsin. Kuntayhtymän aikana tehty työ antaa erinomaiset lähtökohdat hyvinvointialueelle siirryttäessä.

Katso myös nämä